Συνέδριο των Ευρωπαίων Χοιροτρόφων το Μάιο στην Ιταλία

Για πρώτη φορά στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Πάρμα θα πραγματοποιηθεί το φετινό συνέδριο των Ευρωπαίων Χοιροτρόφων (European Pig Producers-EPP) από τις 22 έως τις 25 Μαίου. Το συνέδριο με τίτλο «Χοίροι, ζαμπόν Πάρμας και Προσούτο – Παραγωγή μοναδικών επώνυμων προϊόντων» φιλοδοξεί να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα ελκυστικό το οποίο θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για την παραγωγή τροφίμων σε ειδικές συνθήκες και για τις μοναδικές αγορές σε όλο τον κόσμο. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές στο συνέδριο θα συμμετέχουν αρκετοί χοιροτρόφοι από τη Βόρεια Ευρώπη και φυσικά και από την Ιταλία και αναμένεται ότι θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα ανταλλαγής εμπειριών για το πώς αντιμετωπίζονται οι σύγχρονες προκλήσεις σε διαφορετικές χώρες.

Θεματολογία

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι: Η χοιροτροφία στην Πάρμα, προστιθέμενη αξία μέσω μοναδικών προϊόντων, στρατηγικές υγείας των χοίρων στην Ε.Ε., ζωοτροφές και διατροφή, πώς θα βελτιστοποιηθεί η παραγωγή των χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων στην Ιταλία, στρατηγικές υγείας στην παραγωγή χοίρων κ.λπ.

Επίσης οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν πρότυπες χοιροτροφικές μονάδες γύρω από την περιοχή της Πάρμα και θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν απευθείας με τους χοιροτρόφους.

Τα μέλη του EPP μπορούν να εγγραφούν για να συμμετάσχουν στο συνέδριο έως τις 28 Φεβρουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της European Pig Producers  www.pigproducer.net.

You might also like