5η MEAT DAYS: Οι προετοιμασίες για το σημαντικότερο ραντεβού του κλάδου κρέατος συνεχίζονται

Το φθινόπωρο έχει πλέον καθιερωθεί ως η εποχή που ο κλάδος του κρέατος και των προϊόντων του δίνει το σημαντικότερο ραντεβού του: Στην έκθεση MEAT DAYS, η 5η διοργάνωση της οποίας θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου, όπως πάντα στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στα Σπάτα Αττικής.

Η o.mind creatives, που διαθέτει 15ετή και πλέον εμπειρία στη διοργάνωση κλαδικών εκθέσεων και η ομάδα του περιοδικού MEAT PLACE εργάζονται πυρετωδώς και με την καλύτερη διάθεση για την πραγματοποίηση άλλης μια επιτυχημένης διοργάνωσης, που θα δικαιώσει όσους συμμετέχουν ως εκθέτες αλλά και όσους την επισκεφτούν.

Κάνοντας μια αναδρομή στην πορεία της έκθεσης θα αναφέρουμε ότι πρωτοξεκίνησε το 2012 με δειλά βήματα και με τις καλύτερες προοπτικές εξέλιξης και κατάφερε μέσα σε 5 μόλις χρόνια να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως η σημαντικότερη και μεγαλύτερη έκθεση που είναι αμιγώς αφιερωμένη στον κλάδο του κρέατος, των προϊόντων του και των εξοπλισμών κρεοπωλείων και επιχειρήσεων μαζικής εστίασης.

Η διοργάνωση παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών και απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα επαγγελματιών: Κρεοπώλες, εμπόρους και  αντιπροσώπους κρέατος, εκτροφείς, σφαγεία, αλλαντοποιίες, βιομηχανίες κρέατος, παραγωγούς, κτηνοτρόφους αλλά και αγοραστές του κρέατος, δηλαδή, supermarkets, εστιατόρια, αλυσίδες fast food, ψητοπωλεία κ.α.

Καθ’ όλο το τριήμερο που διαρκεί η έκθεση οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν τα παρακάτω εκθέματα και να συναντήσουν τους εξής επαγγελματίες – εκθέτες:

  • Προϊόντα κρέατος, κρεατοσκευάσματα, αλλαντικά, πουλερικά
  • Εκτροφείς βοοειδών και αμνοεριφίων
  • Χοιροτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες
  • Αντιπροσώπους κρέατος και πουλερικών
  • Εταιρείες εμπορίας μπαχαρικών, καρυκευμάτων και πρώτων υλών για τη βιομηχανία τροφίμων
  • Βιομηχανικό εξοπλισμό και μηχανήματα: Σφαγειοτεχνικό εξοπλισμό, μηχανήματα επεξεργασίας κρέατος και πουλερικών, μηχανήματα κτηνοτροφικού και πτηνοτροφικού εξοπλισμού
  • Τεχνολογίες πληροφορικής για λιανική και βιομηχανία, ιχνηλασιμότητα, ποιοτικός έλεγχος, ζυγιστικές – ταμειακές μηχανές, μηχανοργάνωση
  • Μηχανήματα και τεχνολογίες συσκευασίας προϊόντων κρέατος
  • Υλικά συσκευασίας, ταψάκια, τελάρα, κιβώτια, πλαστικές παλέτες κ.α.
  • Εξοπλισμό ψυκτικών μηχανημάτων, βιτρίνες κρεοπωλείων, θαλάμους ψύξης, καταγραφικά θερμοκρασίας κ.α.
  • Επιχειρήσεις επαγγελματικού εξοπλισμού καταστημάτων, π.χ. κιμαδομηχανές, ζαμπονομηχανές, πάγκους, μαχαίρια, τσιγκέλια κ.α.
  • Εξοπλισμούς & υπηρεσίες Food Logistics
  • Εταιρείες πιστοποίησης, ειδικών συμβούλων, καθαρισμού και απολύμανσης

Ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις

Παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χαρακτηρίζονται από μεγάλη συμμετοχή οι πολλές και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, που υλοποιούνται στο πλαίσιο της έκθεσης MEAT DAYS, καθ΄όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Ημερίδες για τον κλάδο του κρέατος και τις νομοθεσίες που τον διέπουν, συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών- ΠΟΚΚ, παρουσιάσεις όλων των νέων δεδομένων της αγοράς, διαγωνισμοί δημιουργίας παρασκευασμάτων για κρεοπώλες, γευσιγνωσίες, σεμινάρια και προβολή τεχνικών κοπής είναι μερικές μόνο από τις θεματικές ενότητες των παράλληλων εκδηλώσεων. Φέτος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στα σύγχρονα ψητοπωλεία τύπου ΜΕΑΤ & GRILL θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς να παράγουν δικά τους κρεατοσκευάσματα, πρωτότυπες συνταγές κρέατος και μοναδικά σουβλάκια.

Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με σημαντικούς και καταξιωμένους εισηγητές καθώς και με την υποστήριξη κορυφαίων εταιρειών παραγωγής προϊόντων κρέατος.

5η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Προϊόντων με βάση το κρέας

Oπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με βάση το κρέας. Στόχος για την 5η διοργάνωση είναι να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση των αξιολογητών και η όλη διαδικασία να διαπιστευτεί και να πιστοποιηθεί, ώστε σε όλα τα σημεία της διαδικασίας να υπάρχει και αποδεδειγμένα το αδιάβλητο. Η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Προϊόντων Κρέατος, η οποία αποτέλεσε μία πρωτοβουλία της διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης με τη συμβολή των επαγγελματικών ενώσεων ΣΕΒΕΚ & ΣΠΑΚΒΕ έχει προσφέρει πολλά οφέλη στους Έλληνες παραγωγούς προϊόντων κρέατος και αφορούν τόσο τις διακρίσεις που έχουν λάβει ήδη από τις προηγούμενες διοργανώσεις, όσο και τις επισημάνσεις που τους έχουν κάνει οι εξεταστές για τη βελτίωση των προϊόντων τους.

Ειδικός τομέας Delicatessen Shop

Ο νέος τομέας Delicatessen Shop, αποτελεί μία καινοτομία της φετινής έκθεσης, καθώς θα έχουν την ευκαιρία οι εταιρείες με προϊόντα delicatessen να συμμετέχουν με εκθεσιακό περίπτερο και να εισέρθουν δυναμικά στο δίκτυο καταστημάτων των κρεοπωλείων, των mini markets και των delicatessen καταστημάτων. Προϊόντα, όπως σάλτσες, μουστάρδες, dressings, μπαχαρικά, ζυμαρικά, τυροκομικά και άλλα πολλά, θα παρουσιαστούν στη φετινή MEAT DAYS 2016.

Μαζί 2 ακόμη κλαδικές εκθέσεις

Η 5η διοργάνωση της έκθεσης MEAT DAYS 2016 θα διεξαχθεί παράλληλα με δύο ακόμη κλαδικές επαγγελματικές εκθέσεις που αφορούν το τρόφιμο:

  • Την 4η διοργάνωση της έκθεσης DAIRY EXPO, η οποία αποτελεί τη μοναδική επαγγελματική έκθεση για τη γαλακτοκομία και την τυροκομία στη χώρα μας.

Διοργάνωση της εταιρείας omind creatives.

  • Επίσης παράλληλα στο Hall 3 θα διεξαχθεί και η έκθεση SUPER MARKET – MINI MARKET & ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ, η οποία αποτελεί την έκθεση για το retail και τη μικρή λιανική. Διοργάνωση της εταιρείας RΟΤΑ.

Οι 2 αυτές εκθέσεις διοργανώνονται παράλληλα τις ίδιες ημερομηνίες και η είσοδος των επισκεπτών γίνεται με την ίδια πρόσκληση. Αποτέλεσμα της συνέργειας αυτής είναι η πλούσια επιλογή προμηθευτών και επαφών για επισκέπτες και εκθέτες.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή,  30 Σεπτεμβρίου    11.00 – 20.00

Σάββατο,       1 Οκτωβρίου      10.00 – 20.00

Κυριακή,        2 Οκτωβρίου      10.00 – 20.00

Συνεχής ενημέρωση για την έκθεση στο: www.meatdays.gr

You might also like