ΣΕΚ: «Μειωμένες τιμές στο γάλα και ελληνοποιήσεις πλήττουν την αιγοπροβατοτροφία»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 στο Δημαρχείο Λοκρών, ημερίδα με θέμα «Η κτηνοτροφία στην Ελλάδα σήμερα – Προβλήματα Προοπτικές».

Συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λοκρών και το Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).

Στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κος Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία σήμερα και επεσήμανε  ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια  που γίνεται από τους φορείς για την αντιμετώπιση της κρίσης ιδιαίτερα στην αιγοπροβατοτροφία.

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κος Δήμητρης Βέττας και Γιάννης Σαρακιώτηςοι οποίοι στην παρέμβασή τους δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν στην Κυβέρνηση τις προτάσεις όλων των παραβρισκόμενων φορέων και να βοηθήσουν στη λύση των προβλημάτων.

Ο Δήμαρχος Λοκρών, Μέλος Δ.Σ. ΣΕΚ και Πρόεδρος της ΕΔΟΦ κος Λιόλιος Νικόλαος, που ήταν και οικοδεσπότης της ημερίδας, αναφέρθηκε στα προβλήματα της αιγοπροβατοτροφίας, ιδιαίτερα στο Δήμο Λοκρών αλλά και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚ κος Πεβερέτος Παναγιώτης στην εισήγησή του ανέλυσε την κατάσταση της κτηνοτροφίας στη χώρα που βρίσκεται σε κρίση. Ιδιαίτερα επισήμανε την πολύ μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζει η αιγοπροβατοτροφία με την απαράδεκτη μείωση των τιμών παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα και μετά τις ελληνοποιήσεις που έγιναν τα δύο προηγούμενα χρόνια εισαγόμενου αιγοπρόβειου γάλακτος και πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να πάρει η Κυβέρνηση για να σταματήσει η πορεία προς την καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΚ και Πρόεδρος της ΕΔΟΚ κος Ελευθέριος Γίτσας αναφέρθηκε στις δράσεις της ΕΔΟΚ για τη στήριξη της ελληνικής παραγωγής κρέατος και ιδιαίτερα στην προώθηση και προβολή του αρνίσιου κρέατος.

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΚ κος Διδάγγελος Γεώργιος στην παρέμβασή του επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χοιροτροφία στη χώρα μας.

You might also like