Διαλεχτή Παυλάκη: «Η καθημερινή επιβράβευση από τους καταναλωτές μας κάνει να παραβλέπουμε όλες τις αντιξοότητες»

Σε ένα ομολογουμένως ανδροκρατούμενο χώρο καταφέρνει να επιβιώνει αλλά και να διαπρέπει η κ. Διαλεχτή Παυλάκη, Ταμίας του Σωματείου Κρεοπωλών Σερρών και σύμβουλος στο Δ.Σ. της ΠΟΚΚ. Όπως μας αναφέρει η χαρά και η ικανοποίηση που της προσφέρει το συγκεκριμένο επάγγελμα προέρχεται από την αμέριστη εμπιστοσύνη των πελατών.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΟΥΡΡΑ

[email protected]

 

MEAT PLACE: Απο πότε ξεκίνησε η δράση σας στο κρεοπωλείο και πώς αισθάνεστε που δραστηριοποιήστε σε ένα σχετικά ανδροκρατούμενο χώρο;

 

Διαλεχτή Παυλάκη: Από το 1997 διατηρώ το κατάστημά πώλησης νωπών κοτόπουλων και παρασκευών με κοτόπουλο. Η αλήθεια είναι ότι ο κλάδος μας «ανδροκρατείται» αλλά ποτέ αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο ούτε για μένα ούτε για καμία άλλη συνάδελφο. Ίσα-ίσα που οι άνδρες συνάδελφοί μας, πέραν του ότι μας αντιμετωπίζουν ως απολύτως ισότιμες, ενίοτε μας προστατεύουν κιόλας!

 

MEAT PLACE: Ποιες δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσει ενδεχομένως μια γυναίκα κρεοπώλισσα;

 

Διαλεχτή Παυλάκη: Τις ίδιες με έναν άνδρα όσον αφορά τον εργασιακό μας χώρο. Βέβαια οι γυναίκες σηκώνουμε και τα οικογενειακά «βάρη». Για να μη λείψει λοιπόν τίποτε από τις οικογένειές μας, πρέπει να καταβάλλουμε διπλή προσπάθεια από τους συναδέλφους άνδρες έτσι ώστε να ανταποκρινόμαστε άριστα και στους δύο τομείς. Η χαρά και η ικανοποίηση όλων μας είναι η αμέριστη εμπιστοσύνη των πελατών μας. Και η ευγνωμοσύνη τους, που, κυριολεκτικά και μεταφορικά, κάνουμε νόστιμο και υγιεινό το «οικογενειακό τους τραπέζι». Είναι μεγάλη τιμή να σε «θυμούνται» στην πιο ιερή οικογενειακή στιγμή! Και αυτή η «επιβράβευση» από τους καθημερινούς «κριτές» μας, μας κάνει να παραβλέπουμε όλες τις αντιξοότητες.

 

MEAT PLACE: Πότε ξεκίνησε η συνδικαλιστική σας δράση και με ποια αφορμή;

 

Διαλεχτή Παυλάκη: Από το 2009 είμαι μέλος του Σωματείου Κρεοπωλών Σερρών και σήμερα είμαι Ταμίας του Συλλόγου μας. Το 2017 εκλέχθηκα και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών. Αφορμή στάθηκε η σωρεία των προβλημάτων που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, η αμέριστη αγάπη μου για τον επάγγελμά μας και η ελπίδα μου ότι μπορώ και εγώ να συνεισφέρω, έστω και στο ελάχιστο, στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Και, δόξα σοι ο Θεός, οι συνάδελφοι μου, μου αναγνωρίζουν την προσπάθεια και τους ευχαριστώ βαθύτατα γι αυτό.

 

 

MEAT PLACE: Πώς βλέπετε να εξελίσσεται το επάγγελμά σας στην πάροδο του χρόνου και ποιες αλλαγές έγιναν από το ξεκίνημά σας μέχρι και σήμερα;

 

Διαλεχτή Παυλάκη: Η καθημερινότητα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Οι συχνές αλλαγές της νομοθεσίας, ενίοτε ανεδαφικές και χωρίς μελέτη, ο αυξανόμενος ανταγωνισμός, συνήθως από τις μεγάλες αλυσίδες, η δική μας επιθυμία να γίνουμε όλο και καλύτεροι προς όφελος των πελατών μας, έχουν κάνει την επιβίωσή έναν διαρκή αγώνα. Νομίζω όμως ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τα καταφέρνει, έστω και με καθημερινές προσωπικές θυσίες, να προσφέρει άριστο ποιοτικά προϊόν, συνεχώς εξελισσόμενα και πιο ευφάνταστα  παρασκευάσματα, πάντα σε συνδυασμό με το χαμηλότερο δυνατό κόστος (αναλογιζόμενοι και την δύσκολη οικονομική συγκυρία).

 

MEAT PLACE: Τι θα συμβουλεύατε τις νέες γυναίκες που θα θέλανε να ασχοληθούν ενεργά στο χώρο του κρεοπωλείου;

 

Διαλεχτή Παυλάκη: Να το πράξουν ανεπιφύλαχτα! Αρκεί να αγαπούν την δουλειά μας, να είναι έτοιμες για τις όποιες δυσκολίες συναντήσουν και να μην φοβούνται να πρωτοτυπούν!

You might also like