Γιώργος Ψαρρός: «Η συμμετοχή στην ΠΟΚΚ είναι η αποκορύφωση για τον επαγγελματία κρεοπώλη»

Για την επαγγελματική του πορεία, τη συμμετοχή του στην ΠΟΚΚ και για τα προβλήματα που πρέπει αυτή να επιλύσει, μας μιλά ο Ταμίας του Σωματείου Κρεοπωλών Πειραιά και Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Ψαρρός.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΟΥΡΡΑ

[email protected]

 

MEAT PLACE: Κύριε Ψαρρέ, πόσα χρόνια δραστηριοποιήστε στο χώρο του κρεοπωλείου;

Γιώργος Ψαρρός: Από το 1995 ασκώ το επάγγελμα του κρεοπώλη συνεχίζοντας αυτό που έκανε η οικογένεια μου. Είμαι πολύ περήφανος που υπάρχω μετά από τόσα χρόνια στον ίδιο και μοναδικό για εμένα χώρο.

MEAT PLACE: Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητά σας ως επαγγελματίας και ποιες οι χαρές που σας δίνει η δουλειά σας;

Γιώργος Ψαρρός: Οι δυσκολίες δυστυχώς είναι ποικίλες. Υπάρχει σήμερα μεγάλη διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση του καταναλωτικού κοινού μέσω των διαφημίσεων των μεγάλων super market και των χαμηλών τιμών που πουλάνε το κρέας και τα προϊόντα του, γεγονός που αποτελεί για εμάς αθέμιτο ανταγωνισμό.

MEAT PLACE: Είστε μέλος της ΠΟΚΚ. Ποια θέματα θα θέλατε να προωθήσετε μέσω της συμμετοχής σας στην Ομοσπονδία και ποια αποτελούν προτεραιότητα και χρήζουν άμεσης επίλυσης;

Γιώργος Ψαρρός: Το μείζον θέμα που απασχολεί κατά κύριο λόγο τον κλάδο μας αυτή την στιγμή και ζητάμε την άμεση προώθησή του είναι να εφαρμοστεί σωστά και δίκαια το σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ, το οποίο περιλαμβάνει μια μεγάλη αλυσίδα της αγοράς κρέατος που ξεκινά από τον κτηνοτρόφο και φτάνει μέχρι και την εστίαση.

Το ασφαλιστικό είναι μια άλλη προτεραιότητα. Το επικουρικό χάνεται μαζί με πληρωμένα χρήματα πολλών χρονών από τους επαγγελματιες. Επίσης οι κατασχέσεις λογαριασμών   τερματικών τράπεζας δεν διευκολύνουν στην ομαλή πληρωμή των υποχρεώσεων τους. Οπότε θα προωθήσουμε τον ακατάσχετο λογαριασμό για τα τερματικά σε συνεργασία με το τριτοβάθμιο όργανό μας που είναι η ΓΣΕΒΕΕ.

 

 

MEAT PLACE: Πώς αισθάνεστε που συμμετέχετε στην ΠΟΚΚ;

Γιώργος Ψαρρός: Η συμμετοχή στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών είναι η αποκορύφωση πιστεύω για έναν κρεοπώλη. Του προσφέρει σημαντικές γνώσεις και βέβαια το δικαίωμα να θέτει προτάσεις για την καλυτέρευσή του επαγγέλματος.

MEAT PLACE: Ποια βήματα βλέπετε να έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο χώρο σας; Και ποιο είναι το όραμά σας για την πορεία του κλάδου;

Γιώργος Ψαρρός: Τα τελευταία χρόνια βλέπω μεγάλη καλυτέρευση στα παραδοσιακά κρεοπωλεία όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό, την ποιότητα, την καθαριότητα, την τεχνογνωσία κ.α.  Όπως διακρίνω επίσης από τους περισσότερους συναδέλφους την θέληση, επιθυμία και επιδίωξη για σωστή λειτουργία των επιχειρήσεων τους με βάση τη νομοθεσία, που δυστυχώς παρατηρούμε ότι αλλάζει διαρκώς χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

 

You might also like