Η MULTIVAC παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Έκθεση IFFA 2019: «Συνεχίζουμε την ανάπτυξη»

Στη συνέντευξη Τύπου της MULTIVAC, που παραχώρησαν ο κύριος Hans-Joachim Boekstegers (CEO), και ο κύριος Guido Spix (CTO / COO) κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης IFFA 2019, έδωσαν την επισκόπηση των εξελίξεων στην αγορά και τις τάσεις στον κλάδο συσκευασίας, καθώς και μερικές από τις πολλές καινοτομίες της MULTIVAC.

“Σε αντίθεση με τη γενική τάση της αγοράς, η επιχείρησή μας συνεχίζει να αναπτύσσεται “, εξήγησε ο κ. Hans-Joachim Boekstegers. “Βλέπουμε πολύ θετική εξέλιξη σε όλες τις επιχειρησιακές και παραγωγικές μονάδες της εταιρείας. Με κύκλο εργασιών περίπου 1,1 δισ. ευρώ, ο όμιλος MULTIVAC κατάφερε να επιτύχει το 2018 αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 8,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Παρά τις πολλές οικονομικές και πολιτικές αβεβαιότητες, αναμένουμε την τρέχουσα οικονομική περίοδο αύξηση του κύκλου εργασιών κατά δέκα τοις εκατό.

Επενδύσεις στο δίκτυο παραγωγής

Το 2018 τέθηκε σε λειτουργία μια νέα μονάδα παραγωγής, ένα υπερσύγχρονο κέντρο εφοδιαστικής, με κέντρο εκπαίδευσης και νέο κτίριο διοίκησης. Επίσης ένα υπερσύγχρονο νέο κέντρο για λύσεις κοπής  και αυτοματισμού βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2020. Ο χώρος επιφάνειας άνω των 17.000 τετραγωνικών μέτρων θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, Στο άμεσο μέλλον (τέλη του 2019) η MULTIVAC έχει προγραμματίσει  την έναρξη της παραγωγής  μηχανών ωρίμανσης και περιφερειακών εξαρτημάτων.

“Στην τρέχουσα συζήτηση σχετικά με τις πλαστικές συσκευασίες υπάρχουν μερικές σημαντικές πτυχές, οι οποίες συχνά δεν λαμβάνονται υπόψη”, εξήγησε ο κ. Hans-Joachim Boekstegers. “Τα πλαστικά πακέτα μπορούν για παράδειγμα να επεκτείνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής των προϊόντων και να συμβάλουν σε λιγότερα απόβλητα τροφίμων”. Η βιομηχανία συσκευασίας έχει ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο στη βελτίωση των διαδικασιών της και στη σημαντική μείωση της κατανάλωσης πλαστικών για την παραγωγή πακέτων. “Η συσκευασία πρέπει να λαμβάνει υπόψη ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός πακέτου και να εστιάζει στην προστασία του προϊόντος και στην μείωση της κατανάλωσης πλαστικών “, δήλωσε ο κ. Hans-Joachim Boekstegers. “Τα μηχανήματά μας έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ακόμα και σήμερα να μπορούν να τρέξουν με εναλλακτικά υλικά συσκευασίας. Χάρη στην πολυετή πείρα μας στην τεχνολογία συσκευασίας, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας προστιθέμενη αξία υποστηρίζοντάς τους στην ανάπτυξη βιώσιμων συσκευασιών, η οποία παρέχει μέγιστη προστασία προϊόντος με το ελάχιστο αποτύπωμα. “Η σειρά προϊόντων MULTIVAC περιλαμβάνει πολλές βιώσιμες συσκευασίες οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της χρήσης υλικών κατά την παραγωγή πακέτων. Βασίζονται στη χρήση ανανεώσιμων πρώτων υλών ή πλήρως ανακυκλώσιμων μεμβρανών, όπως για παράδειγμα mono plastics ή εναλλακτικά υλικών συσκευασίας με βάση τις ίνες χαρτιού.

MULTIVAC X-line και MULTIVAC Pack Pilot

Ο κ. Guido Spix έδωσε μια γενική εικόνα των προϊόντων που παρουσιάζονται στην έκθεση: “Η ψηφιοποίηση αποτελεί θεμελιώδη συνιστώσα της MULTIVAC στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και συνεπώς ενσωματώνεται σε όλες τις λύσεις συσκευασίας. Μετά την παρουσίαση της μηχανής συσκευασίας θερμοδιαμόρφωσης σειρά RX 4.0 στην Interpack το 2017, παρουσιάζουμε τώρα την σειρά TX 710 μηχανή συσκευασίας σε περιέκτη (traysealer). Τα χαρακτηριστικά αυτού του νέου traysealer είναι μια ισχυρή μηχανή και ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου, που μαζί παρέχουν τη μέγιστη ευελιξία, απόδοση και αξιοπιστία. ”

Το λογισμικό της MULTIVAC Pack Pilot βασίζεται στο δικτυακό μοντέλο αποθήκευσης δεδομένων «αποθηκευτικό νέφος» (Cloud) και το οποίο είναι διαθέσιμο και για τα δύο μηχανήματα της σειράς X. Εξασφαλίζεται η επίτευξη της υψηλότερης δυνατής απόδοσης, καθώς και η σταθερά υψηλής ποιότητας συσκευασίας και η μέγιστη αξιοπιστία της διαδικασίας.

Επίσης στην  IFFA η μηχανή συσκευασίας TX 710 (traysealer) έλαβε στην κατηγορία της τεχνολογίας συσκευασίας το περίφημο “Meat Technology Award 2019”.

Πλήρεις λύσεις για την κοπή και τη συσκευασία κρέατος και λουκάνικου

Τρεις γραμμές συσκευασίας παρουσιάζονται στη Φρανκφούρτη και σε κάθε μια έχει ενσωματωθεί μηχανή κοπής σε μερίδες ή φέτες. Εκτός από την αποτελεσματική σύνδεση του συστήματος κοπής σε μερίδες ή φέτες με την μηχανή συσκευασίας, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εξασφάλιση ότι τα τεμαχισμένα ή μεριδοποιημένα προϊόντα μεταφέρονται απαλά και με ακρίβεια στις κοιλότητες συσκευασίας. Η MULTIVAC προσφέρει για το σκοπό αυτό διάφορες πρωτοποριακές λύσεις, όπως για παράδειγμα τον οριζόντιο φορτωτή MULTIVAC ή διάφορες λύσεις χειρισμού, οι οποίες εξασφαλίζουν ότι τα τεμαχισμένα προϊόντα τοποθετούνται απαλά και υγιεινά στις κοιλότητες συσκευασίας – και όλα αυτά με το ελάχιστο αποτύπωμα.

Η MULTIVAC είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Open Industry 4.0 Alliance

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ψηφιοποίησης και σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες από τους τομείς μηχανημάτων, λογισμικού και βιομηχανικού αυτοματισμού, η MULTIVAC έχει συνάψει λεπτομερή συμφωνία συνεργασίας για να προωθήσει τη δημιουργία της Open Industry 4.0. “Τα μέλη της σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα τυποποιημένο και ανοιχτό οικολογικό σύστημα για τη λειτουργία αυτοματοποιημένων εργοστασίων, εξοπλισμού και κέντρων εφοδιαστικής. Ο στόχος είναι να ξεπεραστούν οι απομονωμένες ιδιόκτητες εφαρμογές και να εξασφαλιστεί ότι το 80% των μηχανών σε ένα έξυπνο εργοστάσιο μιλούν την ίδια γλώσσα”, εξήγησε ο κ. Guido Spix. Με βάση τα υπάρχοντα πρότυπα, όπως η I / O Link, η OPC UA και η RAMI, οι εταιρείες σχεδιάζουν να εισαγάγουν το Open Industry 4.0 Framework, για την πλήρη ψηφιοποίηση.

Για περισσότερες πληροφορίες:

MULTIVAC EXPORT HELLAS Μ.Ε Π Ε

Λ. ΣΠΑΤΩΝ 61, 153 44 ΓΕΡΑΚΑΣ ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. : 2106619621-2 FAX : 2106619662

www.multivac.gr , e-mail: [email protected]

You might also like