Ο Μ. Βορίδης με Κ. Σκρέκα και Χαρ. Κασίμη στο συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας

Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες. Όπως ανέφερε ο ίδιος, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΥΠΑΑΤ την Τρίτη 9/7 μετά την τελετή Παράδοσης-Παραλαβής, μαζί του θα βρίσκονται ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική Κώστας Σκρέκας, καθώς και ο τωρινός γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης.

Στόχος της νέας κυβέρνησης, τόνισε, είναι η διαπραγμάτευση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η οποία θα γίνεται από τον αρμόδιο υπουργό. Σε ότι έχει να κάνει με τους στόχους του ιδίου κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας, ο κ. Βορίδης σημείωσε πως ένας από αυτούς είναι η μείωση στη φορολογία των συνεργατικών σχημάτων, κάτι για το οποίο -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- «έχουμε ψηφιστεί». Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι έχει ήδη μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, λέγοντας του ότι θέλει να το δει μέσα στη δέσμη του νέου προϋπολογισμού.

Συναντήσεις με τους προέδρους των εποπτευόμενων φορέων

Σειρά συναντήσεων πραγματοποιεί, από την Τετάρτη το πρωί, ο κ. Βορίδης. Περίπου από τις 7:30 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκίνησε να υποδέχεται στο γραφείο του τους γενικούς διευθυντές του υπουργείου, προκειμένου να ενημερωθεί για τους τομείς τους, αλλά και για τις προτεραιότητές που έχουν. «Ξεκινάμε δουλειά. Πολλές οι προκλήσεις, πολλά τα ενδιαφέροντα» είπε ο αρμόδιος υπουργός μπαίνοντας στις συναντήσεις.

Μετά την ολοκλήρωσή του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης που έχει οριστεί για τις 11:00 το πρωί ο κ. Βορίδης θα συναντηθεί και με τους προέδρους όλων τον εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου, όπου και θα ενημερωθεί για τη λειτουργία τους.

You might also like