Κρίσιμα ζητήματα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΚΚ στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), σε πλήρη απαρτία πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη.

Με ιδιαίτερη θέρμη έγινε δεκτό το νέο μέλος του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδία, το οποίο κατόπιν ψηφοφορίας, ως ο πρώτος επιλαχών και αντιπρόσωπος του σωματείου των Αθηνών από τις εκλογές της ΠΟΚΚ, αναδείχθηκε ο Στέφανος Τικέλης στη θέση του νέου ταμία της Ομοσπονδίας.
Ο απερχόμενος -ένεκα συνταξιοδότησης- Διονύσης Ανδρεόπουλος, σε κλίμα συγκίνησης ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους για την άψογη συνεργασία και συμπαράσταση που του παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια τιμώντας τον με την αδιάλειπτη εκλογή του στο 25μελές Συμβούλιο της ΠΟΚΚ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης επικράτησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των μελών της Ομοσπονδίας και ελήφθησαν ομόφωνα αποφάσεις για: Τις υποχρεώσεις των μελών της Ομοσπονδίας, κατόπιν ανάλυσης της οικονομικής κατάστασης της ΠΟΚΚ, ενώ πραγματοποιήθηκε εκτενής αναφορά για την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) και συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα, καθώς και οι πιθανές εξελίξεις που μπορεί να υπάρξουν.
Ενημερώθηκε το Σώμα για τις κινήσεις και τους περαιτέρω χειρισμούς της Ομοσπονδίας γύρω από το φλέγον ζήτημα «της αναγραφής προέλευσης και στην ταμειακή».
Αντηλλάγησαν απόψεις και τέθηκαν προτάσεις για τις επαγγελματικές σχολές κρέατος, όπως η διεύρυνση του χρόνου φοίτησης, αποβλέποντας στην αρτιότερη κατάρτιση του υποψηφίου, καθώς και οι προωθητικές ενέργειες από την πλευρά της ΠΟΚΚ ώστε να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας και παράλληλα να δημιουργηθούν κέντρα μάθησης ή ΚΕΚ πιστοποιημένα από τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΠΟΚΚ.
Συζητήθηκε το φαινόμενο του αθέμιτου ανταγωνισμού που ταλανίζει τον κλάδο και προτάθηκαν κινήσεις/τρόποι δράσης ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, ενώ παρουσιάστηκε και αναλύθηκε διεξοδικά από το σωματείο της Θεσσαλονίκης το ζήτημα της «Πιστοποίησης του κρεοπωλείου» και προτάθηκαν τρόποι απόκτησης της πιστοποίησης υπό την αιγίδα της ΠΟΚΚ με γνώμονα την ενημέρωση του καταναλωτή.

Τέλος, η ΠΟΚΚ στην ανακοίνωση της ευχαριστεί θερμά όσους παρευρέθηκαν, για το απαράμιλλο πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης που επικράτησε, καθώς και το Σωματείο Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης για την άρτια και άψογη οργάνωση του Συνεδρίου με τη «γνώριμα θερμή φιλοξενία στην όμορφη πόλη τους» και εκφράζει τις «θερμές της ευχαριστίες».

You might also like