Σχολή Κρέατος: Ημερίδα με τον κορυφαίο Γάλλο κρεοπώλη Yves-Marie Le Bourdonnec
O Yves-Marie Le Bourdonnec είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους Γάλλους κρεοπώλες. Λειτουργεί 5 κρεοπωλεία στο Παρίσι και ένα εστιατόριο μέσα στο διάσημο εμπορικό πολυκατάστημα «Galleries Lafayette» το «Lafayette Gourmet».
Θεωρείται από τους πλέον επαναστάτες κρεοπώλες, καθώς -πρώτος αυτός- μίλησε για τη μη ακαταλληλότητα των γαλλικών φυλών (Limoυsin, Charolais κτλ.) όταν πρόκειται για μπριζόλες.
O Yves-Marie Le Bourdonnec θεωρείται πέραν των άλλων ειδικός στην ωρίμανση του κρέατος.
Περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://le-bourdonnec.com
Η θεματολογία της ημερίδας περιλαμβάνει:
- Ορθές πρακτικές εκτροφής βοοειδών – Κατάλληλες φυλές
- Η τεχνολογία της ωρίμανσης
- Σύγχρονη Γαλλική Κοπή σε βοοειδές
- Προετοιμασία Βιτρίνας
- Παρασκευές (ταρτάρ, ζαμπόν κτλ.)
- Το μέλλον του κρέατος
Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από τα γαλλικά στα ελληνικά, ενώ παρέχεται και βεβαίωση παρακολούθησης. Ειδικότερα η ημερίδα απευθύνεται σε:
- Επαγγελματίες του κρέατος
- Αρχιμάγειρες – Εστιάτορες
- Κτηνοτρόφους
Η ημερομηνία διεξαγωγής της ημερίδας είναι στις 20 Νοεμβρίου 2019 και από τις 16:00 έως τις 22:00 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Zafolia» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το κόστος συμμετοχής στην ημερίδα διαμορφώνεται ως εξής:
Γενική Είσοδος: 290 ευρώ
Εγγραφές μέχρι 28/10: 230 ευρώ
Μαθητές της Σχολής Κρέατος: 190 ευρώ
Για την εγγραφή-κράτηση θέσης απαιτείται κατάθεση του 50% του ποσού, ενώ το υπόλοιπο πρέπει να αποπληρωθεί έως 2 μέρες πριν την ημερίδα.
Για περισσότερες πληροφορίες η εγγραφές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα sxolikreatos.gr ή καλέστε στο 6945998781.