ΠΟΚΚ: Αύξηση της τιμής του χοιρινού κρέατος

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) με γνώμονα την προστασία, την εξυπηρέτηση και το συμφέρον του καταναλωτή, σε συνδυασμό με την επιδιωκόμενη πάντα ποιότητα, εξέδωσε ανακοίνωση με στόχο να ενημερώσει για τα όσα συμβαίνουν γύρω από την αγορά του κρέατος το τελευταίο διάστημα.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την ΠΟΚΚ παρατηρείται αύξηση στη τιμή του χοιρινού κρέατος εξαιτίας της αφρικανικής πανώλης των χοίρων που ταλαιπωρεί την παγκόσμια αγορά, αν και δεν υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα. Ένα παγκόσμιο φαινόμενο όμως που επηρεάζει κατ’ επέκταση και αυτή της Ελλάδας.
Μιας και η Ευρώπη προμηθεύει πάρα πολλές χώρες, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης η οποία και οδηγεί στην αύξηση και της τιμής του χοιρινού κρέατος, συμπαρασύροντας και τα υπόλοιπα είδη.

Η ΠΟΚΚ επισημαίνει λοιπόν, πως ο παραδοσιακός κρεοπώλης έχοντας αφομοιώσει ένα σημαντικό ποσοστό της έως τώρα αυξητικής πορείας των τιμών του κρέατος, έχει φθάσει στα όριά του και για να συνεχίσει να προσφέρει στον καταναλωτή ποιοτικά καλό κρέας κατ’ ανάγκην υποκύπτει στο νόμο της αγοράς, αυξάνοντας πλέον την τιμή.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΟΚΚ:

Φίλε καταναλωτή,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) με γνώμονα την προστασία, την εξυπηρέτηση και το συμφέρον του φίλου καταναλωτή σε συνδυασμό με την  επιδιωκόμενη ποιότητα θα ήθελε να σε ενημερώσει για όσα συμβαίνουν γύρω από την αγορά του κρέατος το τελευταίο διάστημα.

Παρατηρείται αύξηση στη τιμή του χοιρινού κρέατος εξαιτίας της αφρικανικής πανώλης που ταλαιπωρεί την παγκόσμια αγορά, αν και δεν υπάρχει πρόβλημα στην Ελλάδα. Είναι δηλαδή ένα παγκόσμιο φαινόμενο της αγοράς, που επειδή η Ευρώπη προμηθεύει τους πάντες, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης η οποία και οδηγεί στην αύξηση της τιμής του χοιρινού κρέατος ενώ παράλληλα συμπαρασύρει και τα άλλα είδη.

Ο παραδοσιακός κρεοπώλης έχοντας αφομοιώσει ένα σημαντικό ποσοστό της μέχρι τώρα αυξητικής πορείας του κρέατος έχει φθάσει στα όριά του και για συνεχίσει να σου προσφέρει ποιοτικό καλό κρέας κατ’ ανάγκην υποκύπτει στο νόμο της αγοράς.

Παραμένουμε στο πλευρό σου και προασπιζόμενοι το συμφέρον σου θα  κάνουμε το καλύτερο για σένα, ώστε να μη λείψει κάτι από το εορταστικό τραπέζι σου.!!!

 

Με εκτίμηση,

Από την Διοίκηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΡΟΣ                     ΣΑΒΒΑΣ ΚΕΣΙΔΗΣ

You might also like