ΠΟΚΚ: Έγκαιρες προμήθειες και σωστή λειτουργία των καταστημάτων ενόψει Πάσχα

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες για τη σφαγή και εμπορία αμνοεριφίων, θεωρεί ότι υπάρχει επάρκεια και λειτουργικότητα.

Προς αποφυγήν δυσλειτουργιών και με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς καλεί τα μέλη της να διευθετήσουν τις προμήθειές τους, σύμφωνα με την έως τώρα πρακτική τους.
Ζητά να ακολουθούν τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και τα «Μέτρα Πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού». Να αποφεύγονται  δηλαδή, τα πολλά άτομα μέσα στο κατάστημα (1 άτομο ανά 10 τ.μ.), οι υπάλληλοι να φορούν γάντια μιας χρήσεως και να πλένουν τα χέρια τους τακτικά, ενώ κατά τη χρήση μετρητών στις συναλλαγές να υπάρχει αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα και να γίνεται επιμελής και συχνός καθαρισμός των χεριών, καθώς και των αντικειμένων κοινής χρήσης.
Ενώ τέλος, καταλήγει πως με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετήσουν οι επαγγελματίες το καταναλωτικό κοινό, προστατεύοντας το σωστά και με ασφάλεια από τον κορονοϊό. Προς όφελος πάντα του κοινωνικού συνόλου και διασφαλίζοντας παράλληλα τη σωστή και ποιοτική διατροφή του.

You might also like