ΣΕΒΤ: Η συμβολή της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών στην αντιμετώπιση της κρίσης

Ο ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων) με ανακοίνωση που εξέδωσε, εξαίρει τη συμβολή της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.
Τονίζει πως η βιομηχανία, το τελευταίο διάστημα, έχει επιδείξει με απαράμιλλο ζήλο την απαραίτητη προσαρμογή στις κρίσιμες και μεταβαλλόμενες συνθήκες που πλήττουν τη χώρα μας.
Σημειώνει πως με συνέπεια και ευθύνη καταβάλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία των εργαζομένων μας και να διασφαλίσουμε τον εφοδιασμό και την ομαλή λειτουργία της αγοράς, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών, όπως και το λιανεμπόριο, ανταποκρίνονται με επιτυχία στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει στην αγορά.
Η βιομηχανία μας, το τελευταίο διάστημα, έχει επιδείξει με απαράμιλλο ζήλο την απαραίτητη προσαρμογή στις κρίσιμες και μεταβαλλόμενες συνθήκες που πλήττουν τη χώρα μας. Με συνέπεια και ευθύνη καταβάλουμε καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία των εργαζομένων μας και να διασφαλίσουμε τον εφοδιασμό και την ομαλή λειτουργία της αγοράς, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία.
Την ίδια στιγμή, όπως είναι αναμενόμενο, ο κλάδος μας καλείται να αντιμετωπίσει προκλήσεις που σχετίζονται με δυσκολίες:

  • στις χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες εθνικές και διεθνείς μεταφορές και την ανάγκη διευκόλυνσής τους,
  • στην προμήθεια πρώτων υλών, υλικών συσκευασίας και υγειονομικού υλικού απαραίτητου για τους εργαζομένους μας,
  • στη χρηματοοικονομική ροή των επιχειρήσεων και την ανάγκη στήριξης όσων πλήττονται,
  • στις εξαγωγές μας,
  • στον τζίρο, που επηρεάζεται αρνητικά από τη διακοπή τροφοδοσίας σε σημαντικά κανάλια κατανάλωσης (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, κλπ.).

Παρόλα αυτά, οι επιχειρήσεις του κλάδου μας συνεχίζουν αδιάλειπτα το έργο τους και είμαστε αισιόδοξοι ότι διατηρώντας παράλληλα ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με την Πολιτεία, με κοινή προσπάθεια, θα εξακολουθήσουμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των καταναλωτών».

You might also like