«Ταξιάρχες»: Εντατικοποίηση των έλεγχων και πάταξη ελληνοποιήσεων και λαθροσφαγών

Μετά την αναβολή της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ένωσης Κρεοπωλών ΑθηνώνΑττικής «Οι Ταξιάρχες» -λόγω τον περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού- η διοίκηση με τη συμμετοχή και μελών, έβγαλαν με τηλεδιάσκεψη ψήφισμα, στο οποίο και επισημαίνουν την αυξημένη ανάγκη ελέγχων ενόψει Πάσχα, απέναντι στην παράνομη πρακτική των ελληνοποιήσεων και των λαθροσφαγών. Για το λόγο αυτό και καλούν τις αρμόδιες αρχές να προβούν τις μέρες αυτές σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους, ακόμα και σε σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων.

Αναλυτικά οι θέσεις, καταγγελίες και προτάσεις του ψηφίσματος της Ένωσης:

  • Τα μέλη της ένωσης με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα κρατήσαμε τα καταστήματα μας αυτές τις δύσκολες ημέρες με διευρυμένο ωράριο, ώστε να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές, χωρίς πίεση και συνωστισμό εντός των καταστημάτων, με όλους τους κανόνες υγιεινής όπως ορίζει ο νόμος και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και η παρότρυνση της Πολιτικής Προστασίας. Το ίδιο θα πράξουμε και τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας με επαγγελματισμό.
  • Τα μέλη της ένωσης όπως και όλοι οι παραδοσιακοί κρεοπώλες πανελλαδικά στηρίζουμε το έλληνα κτηνοτρόφο και το καλύτερο κτηνοτροφικό μας προϊόν: Το ελληνικό κατσίκι και αρνί. Πάντα στην καλύτερη ποιότητα και με τις ανάλογες τιμές που εδώ και χρόνια το μέλημα μας είναι πολλές φορές σε βάρος το κέρδους μας να τις κρατάμε χαμηλές συναισθανόμενοι τις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως χώρα.
  • Στα Super Market και σε άλλα σημεία πώλησης, πολλές φορές η τιμή λιανικής στα αμνοερίφια είναι χαμηλότερη της τιμής χονδρικής. Εμείς οι κρεοπώλες δεν πουλάμε αμφιβόλου ποιότητας κρέατα, δεν πουλάμε αμφιβόλου προέλευσης αμνοερίφια, δεν έχουμε τιμές που να μην αντιστοιχούν με το εμπόρευμα που διαθέτουμε. Ο καταναλωτής στα κρεοπωλεία μας έχει την δυνατότητα της επιλογής βάση της τιμής και της ποιότητας.
  • Καταγγέλλουμε κάθε παράνομη πρακτική ελληνοποιήσεων και λαθροσφαγών οι οποίες βλάπτουν ανεπανόρθωτα τα έσοδα του ελληνικού κράτους από διαφυγή άμεσων και έμμεσων εσόδων.
  • Καταγγέλλουμε την παράνομη διακίνηση αμνοεριφίων αυτές τις ημέρες με παράνομους και απαράδεκτους τρόπους που δεν ακολουθούν την ψυκτική αλυσίδα και το βασικότερο σφαγμένα χωρίς κτηνιατρικό έλεγχο, μέσα σε μπαγκαζιέρες του ΚΤΕΛ ή σε πορτ-μπαγκάζ ΙΧ και Ταξί.
  • Ζητάμε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε κάθε σταθμό λεωφορείων και σε άλλα σημεία.

Τελειώνοντας, το ψήφισμα καταλήγει στο ότι: «Εμείς οι κρεοπώλες μέλη της Ένωσης Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες», διαβεβαιώνουμε τον Έλληνα καταναλωτή και τα συναρμόδια υπουργεία ότι θα υπάρχει επάρκεια κρεάτων και διαφόρων παρασκευσμάτων και φροντίζουμε με τα καλύτερα μέτρα και συνθήκες υγιεινής για την ομαλή και σωστή προμήθεια τους. Φροντίζουμε για την επόμενη ημέρα. Φροντίζουμε για την υγεία όλων μας».

You might also like