Στ. Αραχωβίτης: Η σαλαμοποίηση και η πολυδιάσπαση στους ελέγχους στα Τρόφιμα οδηγούν σε ατιμωρησία

Με ερώτηση που κατέθεσαν στις 29 Ιουλίου, 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύουν το μεγάλο θέμα των ελέγχων στα Τρόφιμα, και τις επιπτώσεις που θα έχει -σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης- η διαλυτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.
Στο κείμενο τονίζεται χαρακτηριστικά πως «χρειάστηκε περίπου ένας μήνας “επιτελικού μπάχαλου” για να αποδιοργανωθεί το σύστημα ελέγχου στα Τρόφιμα. Με τρεις ανερμάτιστες θεσμικές παρεμβάσεις σε λιγότερο από ένα μήνα, η κυβέρνηση κατάφερε να αποσυντονίσει πλήρως το πεδίο των ελέγχων στα Τρόφιμα και να διαμελίσει τις αρμοδιότητες σε αυτόν το κρίσιμο τομέα. Διαπιστώνοντας κάθε μέρα ότι η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων είναι η κεντρική πολιτική της κυβέρνησης, θα ήταν αφελές να πιστέψουμε ότι τα κίνητρα έχουν να κάνουν μόνο με την εξυπηρέτηση στενών συντεχνιακών συμφερόντων».
Και καταλήγει: «Αντί για το συντονισμό όλων των ελεγκτικών μηχανισμών στον αγώνα για την καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων, την προστασία του παραγωγού και του καταναλωτή, την αξιοπιστία του ελληνικού τροφίμου, η κυβέρνηση της ΝΔ κατακερματίζει το ελεγκτικό σύστημα και ανοίγει πόρτες, αντί να κλείνει παράθυρα».

You might also like