Στ. Αραχωβίτης: Προκλητική η αδιαφορία και τραγική η ολιγωρία στήριξης του αγροτικού τομέα

Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατατέθηκε στις 31/8 από τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Αραχωβίτη προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταγγέλλεται η ανεπάρκεια μέτρων στήριξης μπροστά στο μέγεθος της κρίσης που πλήττει γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων.

Σύμφωνα με την Επίκαιρη Ερώτηση καταγγέλλονται από τον κ. Αραχωβίτη οι επιπτώσεις από αυτή τη προκλητική αδιαφορία και τη τραγική ολιγωρία της κυβέρνησης της ΝΔ οι οποίες είναι ήδη ανυπολόγιστες για το εισόδημα των παραγωγών και των αλιέων, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την  εύθραυστη ήδη βιωσιμότητα χιλιάδων οικογενειακών αγροτικών και μεταποιητικών εκμεταλλεύσεων και την ζωή στην ελληνική ύπαιθρο. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Αντί να αναγνωρίζουν την καθολικότητα της κρίσης που μπαίνει ο αγροτικός τομέας, έξι μήνες τώρα διυλίζουν τον κώνωπα βαθαίνοντας αδιάκοπα την κρίση.  Καθυστερούν ακόμα και τα εξεγγαλθέντα μέτρα οδηγώντας σε εγκατάλειψη γεωργικών εκτάσεων και  αποχώρηση γεωργών, αλιέων και κτηνοτρόφων».

Συνεχίζοντας αναφέρεται στην ισχαιμική και χωρίς στρατηγική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ για τον αγροτικό χώρο, που οδηγεί σε αποδιοργάνωση της παραγωγικής διαδικασίας ακόμη και σε διακοπή της παραγωγικής ροής με ορατό πλέον τον κίνδυνο αδυναμίας επανεκκίνησης. Με τον τρόπο αυτό καταλήγει, γίνεται μέρα με την ημέρα πιο επισφαλής η κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας με φτηνά προϊόντα, καθώς και η ανασυγκρότηση οικονομίας στη χώρα μας.

 

You might also like