ΥπΑΑΤ: Ενίσχυση των κτηνοτρόφων του Τυρνάβου για τις απώλειές τους λόγω καταρροϊκού πυρετού το 2014

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης υπέγραψε απόφαση η οποία προβλέπει την ενίσχυση των κτηνοτρόφων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας με το ποσό των 251.970 ευρώ.

Η απόφαση αυτή, αποτελεί την υλοποίηση της δέσμευσης του υπουργού για επίλυση του χρονίζοντος ζητήματος των κτηνοτρόφων του Τυρνάβου, το ζωικό κεφάλαιο των οποίων επλήγη το 2014 από καταρροϊκό πυρετό.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για αποζημίωση των πληγέντων κτηνοτρόφων ελήφθη με τροπολογία που συμπεριελήφθη στο «Ερανιστικό νομοσχέδιο» το οποίο ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2020.

Παράλληλα, με άλλες αποφάσεις που υπέγραψε ο κ. Βορίδης για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων, το ζωικό κεφάλαιο των οποίων έχει πληγεί από καταρροϊκό πυρετό και υπέρ της εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου, καθορίζεται η διάθεση  ποσού 103.347,68 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί σε κτηνοτρόφους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανατολικής Αττικής, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Κορινθίας, Μαγνησίας και Ροδόπης.

Έτσι, το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για οικονομικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις προς του πληγέντες κτηνοτρόφους ανέρχεται σε 355.317,68 ευρώ.

You might also like