Food Waste Conference: Προτεραιότητα ο περιορισμός της σπατάλης τροφίμων

Για 8η χρονιά φέτος, το συνέδριο Food Waste Conference, το οποίο πραγματοποιείται στις 30 Σεπτεμβρίου digitally, φέρνει στο επίκεντρο την επιχειρηματική πτυχή της καταπολέμησης της σπατάλης τροφίμων, που επεκτείνεται σε όλη τη γραμμή της παραγωγικής διαδικασίας των τροφίμων (πρωτογενής τομέας, βιομηχανία, retail).

Ο περιορισμός της σπατάλης τροφίμων αποτελεί προτεραιότητα σήμερα για τις επιχειρήσεις παγκοσμίως, αφού έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, συμβάλλει στην οικονομική βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξή τους.

Πιο επίκαιρο φέτος παρά ποτέ, καθώς στις 29 Σεπτεμβρίου αναμένεται θεσμοθέτηση των νέων κατευθυντήριων για τη διαχείριση της σπάταλης τροφίμων, σημαντικοί ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Αλεξάνδρα Νικολακοπούλου, επικεφαλής στο «Farm to Fork Strategy») θα αναπτύξουν πτυχές της νέας πραγματικότητας, με συμμετοχή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων», όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, Χαροκόπειο, WWF, Μπορούμε, Δέλτα.

Το digital συνέδριο Food Waste Conference φέρνει στο επίκεντρο την επιχειρηματική πτυχή της καταπολέμησης της σπατάλης τροφίμων, που επεκτείνεται σε όλη τη γραμμή της παραγωγικής διαδικασίας των τροφίμων (πρωτογενής τομέας, βιομηχανία, retail).

Ο περιορισμός της σπατάλης τροφίμων αποτελεί προτεραιότητα σήμερα για τις επιχειρήσεις παγκοσμίως, αφού έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, συμβάλλει στην οικονομική βιωσιμότητα και την αειφόρο ανάπτυξή τους.

Επτά λοιπόν, καλοί λόγοι για να παρακολουθήσετε το Food Waste Conference:

  • Μία μέρα μετά τη θεσμοθέτηση των νέων κατευθυντήριων για τη διαχείριση της σπάταλης τροφίμων, στο Food Waste Conference αναλύουμε τη νέα πραγματικότητα. Παρουσία θεσμικού εκπροσώπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με σύσσωμη τη «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων», όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, Χαροκόπειο, WWF, Μπορούμε, Δέλτα, εξετάζουμε τις υποχρεώσεις και τους νέους στόχους, που απαιτούνται πλέον από τη βιομηχανία.
  • Η keynote speaker Αλεξάνδρα Νικολακοπούλου, επικεφαλής στο «Farm to Fork Strategy», θα δώσει τη γενική εικόνα της νέας στρατηγικής της ΕΕ.
  • Εκπρόσωποι από τις πιο πρωτοποριακές και σπουδαίες εταιρείες του εξωτερικού για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων, η ισραηλινή Wasteless και η βρετανική WRAP, μοιράζονται την τεχνογνωσία τους για το κτίσιμο του δικτύου (βιομηχανία τροφίμων και retail).
  • Παρουσία θεσμικών εκπροσώπων των δύο πιο αρμόδιων υπουργείων, το ΥΠΕΝ και το ΥπΑΑΤ.
  • Ο keynote speaker Tristram Stuart, σούπερ σταρ παγκόσμιας εμβέλειας, διεθνής βραβευμένος συγγραφέας, ομιλητής, υπεύθυνος εκστρατείας και ειδικός στις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις των τροφίμων, θα μιλήσει για το πώς οι εταιρείες μπορούν να λύσουν το πρόβλημα των απορριμμάτων, δημιουργώντας έσοδα από αυτά και συμβάλλοντας στην προστασία του πλανήτη.
  • Ενημέρωση για τις μεγαλύτερες έρευνες στην Ελλάδα σχετικά με τη σπατάλη τροφίμων από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πατρών.
  • Οι καλές πρακτικές των πιο δυναμικών εταιρειών στο κομμάτι της καταπολέμησης της σπατάλης τροφίμων (ΑΒ Βασιλόπουλος, ΔΕΛΤΑ, Coca Cola 3E, Eurocatering «Φρεσκούλης»).

You might also like