ΥπΑΑΤ: Στην Περιφέρεια Ηπείρου για 25+10 χρόνια οι περιοχές του αγροκτήματος Πεδινής

Στο πλαίσιο του  μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης, στο οποίο εντάσσεται και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τρόπο που θα ωφελεί τις τοπικές κοινωνίες και θα συμβάλει στην ευρύτερη και πολυεπίπεδη ανάπτυξή τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥπΑΤΤ  υπέγραψαν στις 25/2 τη δωρεάν παραχώρηση για κοινωφελή  σκοπό, στην Περιφέρεια Ηπείρου, περιοχές του αγροκτήματος Πεδινής, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Περιφέρειας.

Πρόκειται για εκτάσεις γύρω στα σαράντα στρέμματα οι οποίες  παραχωρούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου για 25 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 10 χρόνια. Οι εκτάσεις αυτές θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία «Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας».

Προσδοκάται ότι το έργο αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση δράσεων καινοτομίας, στη διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας και θα αποτελέσει ευρύτερο πόλο προσέλκυσης  και συνεργασίας ερευνητικών, εκπαιδευτικών,  κοινωνικών και επενδυτικών φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Η στέγαση επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας – κλάδων Πληροφορικής, Επικοινωνιών, Βιοτεχνολογίας, Αγροτεχνολογίας, Δημιουργικής Βιομηχανίας, θα προωθήσει την Εφαρμοσμένη Έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων στην Περιφέρεια Ηπείρου, με θετικές επιδράσεις στην ευρύτερη οικονομία της περιοχής και στη διάχυση της τεχνολογίας, ιδιαίτερα στους κλάδους Αγροτεχνολογίας, Βιοτεχνολογίας και Πληροφορικής.

H δημιουργία του Πάρκου είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για την Περιφέρεια Ηπείρου και αποτελεί άλμα στο μέλλον για την εισαγωγή καινοτομιών και νέας τεχνογνωσίας στην περιοχή και την ευρύτερη ανάπτυξη της οικονομίας της.

You might also like