ΑΜΑΖΟΝ: Στο Λονδίνο το πρώτο της Super Market χωρίς ταμεία

Στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών και των υποδομών της στο κλάδο των τροφίμων και του retail, η Amazon εγκαινίασε στο Λονδίνο tο πρώτο cashless κατάστημα.

Αρχικά το κατάστημα -το οποίο θα λειτουργεί 7 με 11 το πρωί- διαθέτει προς πώληση φρούτα και λαχανικά, καθώς και έτοιμα γεύματα, με τους πελάτες να κάνουν τις αγορές τους με φυσική παρουσία, χωρίς όμως να απαιτείται να πληρώσουν πριν την έξοδο.

 

 

«Just Walk Out»

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πελάτες θα μπορούν να εισέρχονται εντός του Super Market, σκανάροντας έναν κωδικό QR, ο οποίος και θα επιτρέπει την είσοδο. Οι αγορές που θα πραγματοποιούν εντός του καταστήματος, θα καταγράφονται από κάμερες, σε συνδυασμό με αισθητήρες που θα μετρούν διαρκώς το βάρος στα ράφια. Οι αισθητήρες αυτοί θα είναι επιπλέον σε θέση να καταγράφουν πότε ένας πελάτης επιστρέφει κάποιο προϊόν που έχει πάρει από ένα ράφι, επειδή αποφάσισε τελικά να μην το αγοράσει.

Κατά την έξοδό των πελατών από το κατάστημα, η πιστωτική κάρτα θα χρεώνεται αυτομάτως, με βάση τα δεδομένα των αγορών τους. Δεδομένα που έχουν συλλεγεί στη διάρκεια της παραμονής εντός του καταστήματος, μέσω της τεχνολογίας «Just Walk Out», η οποία, σύμφωνα με την Amazon, βασίζεται σε «προχωρημένους αλγόριθμους, συνδυαστικά με δεδομένα από αισθητήρες», ενώ ο λογαριασμός των αγορών αποστέλλεται ηλεκτρονικά με e-mail.

Στόχος της εταιρείας είναι η επέκτασή αυτού του τύπου των καταστημάτων και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας στο μέλλον.

You might also like