ΥπΑΑΤ-ΑΑΔΕ: Υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας για τους ελέγχους στα λιπάσματα

Περισσότερους ελέγχους στα λιπάσματα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός με τον διοικητής της ΑΑΔΕ, Γεώργιο Πιτσιλή.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος, καθώς και η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.

«Με το παρόν Πρωτόκολλο Συνεργασίας που ισχύει για το διάστημα Ιουνίου 2021 – Μαΐου 2022, εδραιώνεται η ευρύτερη συνεργασία μεταξύ ΥπΑΑΤ και ΑΑΔΕ, η οποία αφορά στον εργαστηριακό έλεγχο της συμμόρφωσης λιπασμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο. Επίσης, καθορίζονται οι όροι για την εύρυθμη, παραγωγική και αποτελεσματική συνεργασία των Υπηρεσιών που συμβάλλουν στη διεξαγωγή του.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τονίζεται ότι «ο έλεγχος στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου αποτελεί μέρος της συνολικής δραστηριότητας των συνεργαζόμενων Υπηρεσιών, η οποία αφορά στον έλεγχο συμμόρφωσης προς την ισχύουσα κατά περίπτωση νομοθεσία για τα λιπάσματα»

You might also like