ΟΚΑΑ: Βράβευση στα «GREEN AWARDS» 2022
Μία ακόμη τιμητική διάκριση έλαβε ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ), στα «GREEN AWARDS» 2022, στην κατηγορία «Best Green Project», για την συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσω της ανακύκλωσης και ανάκτησης υλικών και την μείωση της σπατάλης τροφίμων.
Το βραβείο παρέλαβαν, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 17/3 στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel Athens οι κ.κ. Χρήστος Κρομμύδας (πρόεδρος του ΔΣ του ΟΚΑΑ) και Απόστολος Αποστολάκος (Διευθύνων Σύμβουλος ΟΚΑΑ).
Με την συνεργασία των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΑ, θα συνεχίσουν να κρατούν τον Οργανισμό στις πρώτες θέσεις των εταιριών, οι οποίες με καινοτόμες τεχνολογίες και προγράμματα ESG, συμβάλουν στην διαμόρφωση υγιούς περιβάλλοντος και οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, ο ΟΚΑΑ υλοποιεί ένα καινοτόμο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων και ζωικών υποπροϊόντων στις εγκαταστάσεις του, στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη και των Ιχθυοσκαλών Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Καβάλας, παράλληλα μ’ ένα πρόγραμμα διαχείρισης των βιοαποβλήτων με μείωση της σπατάλης τροφίμων.
Στην σύντομη τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΚΑΑ, κ. Χρήστος Κρομμύδας, αναφέρθηκε στην επίτευξη της ανακύκλωσης του 80% των οργανικών αποβλήτων που παράγονται από τις 400 και πλέον επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού, καθώς επίσης και στους στόχους του Οργανισμού στην κατεύθυνση της περεταίρω βελτίωσης του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.
Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολος Αποστολάκος, αναφέρθηκε στο σημαντικό επίτευγμα της μείωσης της σπατάλης τροφίμων, τονίζοντας ότι ο Οργανισμός σε συνεργασία με το «Υπερταμείο», θα συνεχίσει την ενημερωτική εκστρατεία των καταναλωτών, ώστε να αγοράζουν όσα χρειάζονται και να περιοριστεί η σπατάλη τροφίμων.
Ο κ. Αποστολάκος έκλεισε την ευχαριστήρια ομιλία του τονίζοντας ότι το αγαθό της τροφής, δεν πρέπει να το θυμόμαστε και να το εκτιμάμε λόγω κλιματικής αλλαγής ή όταν έχουμε πόλεμο -όπως αυτήν την περίοδο- αλλά κάθε στιγμή. Ότι θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η τροφή είναι πολύτιμο αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να την αντιμετωπίζουμε, να μην το θυμόμαστε όταν μας λείψει.