«Green Deal Greece» 2022: Δ. Παπαγιαννίδης: Οι πράσινες υποδομές στον Πρωτογενή τομέα

Τα έργα διαχείρισης υδάτινων πόρων με βάση το πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0» βρέθηκαν στο επίκεντρο της τοποθέτησης του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, στην ομιλία του κατά τις εργασίες του Συνεδρίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) για τις πράσινες υποδομές «Green Deal Greece» 2022, το οποίο πραγματοποιείται 29 με 30 Ιουνίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαγιαννίδης χωρίς νερό γεωργία και κτηνοτροφία δε γίνεται και ανέλυσε τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου υποδομών αγροτικής ανάπτυξης και μετριασμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής του «Ύδωρ 2.0». Ο κ. Παπαγιαννίδης αναφέρθηκε στον χάρτη εγγειοβελτιωτικών έργων, τις νέες προκηρύξεις, καθώς και στο ήδη υπάρχον πρόγραμμα του υπουργείου ύψους 7 δισ. ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι επενδύσεις σε βασικές δημόσιες υποδομές στις αγροτικές περιοχές, θα διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα και την διαχείριση των υδάτινων πόρων. Έκανε λόγο για την αντιμετώπιση σε βάθος χρόνου του ελλείμματος που παρουσιάζεται στο νερό, αλλά και τη βιώσιμη αξιοποίηση των διαθέσιμων επιφανειακών υδάτινων πόρων.

Όπως εκτίμησε: «H γεωργία θα καταστραφεί από τα πολλά ζιζανιοκτόνα, λιπάσματα, τις γεωτρήσεις, την υφαλμύρωση του νερού, εκτός αν όλα γίνουν μ’ έναν βιώσιμο τρόπο. Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται η αειφορία. Η “Πράσινη Ανάπτυξη” είναι κάτι που έπρεπε να γίνει και ήρθε για να μείνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

You might also like