ΚΑΠΕ: Συμμετέχει στην 29η Διεθνή Έκθεση «Agrotica» 2022

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) συμμετέχει στην 29η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica» 2022, που διοργανώνεται το διάστημα από 20 έως 23 Οκτωβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη.

 

Στο Περίπτερο 2/Stand 45, συνεργάτες των Τμημάτων Βιομάζας και Γεωθερμίας θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για αγροτικές εφαρμογές με χρήση βιομάζας και γεωθερμίας και για καλλιέργειες για την παραγωγή ενέργειας, βιοκαυσίμων και βιο-υλικών.

Στο Περίπτερο 2/Stand 15, συνεργάτες του Τμήματος Βιομάζας, σε συνεργασία με συνεργάτες του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE) και του Γερμανικού ερευνητικού κέντρου DBFZ, θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για τα επιτεύγματα του έργου MUSIC (Market Uptake Support for Intermediate bioenergy Carriers -Υποστήριξη της αγοράς ενδιάμεσων φορέων βιοενέργειας), επικεντρώνοντας σε θέματα παραγωγής εξανθρακώματος βιομάζας από μετατροπή γεωργικών υπολειμμάτων, για χρήση σε εγκαταστάσεις τηλεθέρμανσης και άλλες εφαρμογές.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης, το ΚΑΠΕ, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE) και το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο DBFZ, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Καινοτόμες τεχνικές αξιοποίησης αγροτικών υπολειμμάτων και αποβλήτων».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022, 12:00-14:00, στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» αίθουσα Β, της HELEXPO ΔΕΘ.

You might also like