ΟΚΑΑ Α.Ε.: Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους όλων των χονδρεμπορικών επιχειρήσεων

 Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. (ΟΚΑΑ Α.Ε.), στο πλαίσιο της στρατηγικής του και των δράσεων για την υποστήριξη όλων των χονδρεμπορικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στις εγκαταστάσεις του, αλλά και των επιχειρήσεων του Πρωτογενούς Τομέα που συνεργάζονται με αυτές, διοργάνωσε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους όλων των χονδρεμπορικών επιχειρήσεων που εδρεύουν στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΑ.

Σε αυτή συμμετείχε η Διοίκηση του Οργανισμού και οι υπουργοί που ουσιαστικά δημιουργούν το πλαίσιο για την Επιχειρηματικότητα και την Ψηφιοποίηση.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν περισσότεροι από 100 χονδρέμποροι Οπωροκηπευτικών, Αλιευμάτων και Κρέατος, οι οποίοι συζήτησαν τα θέματα των κλάδων με τη Διοίκηση του ΟΚΑΑ και τους υπουργούς: Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, Αναπληρωτή Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αρμόδιο για την Αλιευτική Πολιτική Συμεών Κεδίκογλου.

Αφού η Διοίκηση ενημέρωσε για τα έργα που υλοποιήθηκαν και σχεδιάζει να υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια, αναφέρθηκαν στη συνεργασία των χονδρεμπορικών Επιχειρήσεων με το κράτος, την ένταξη των επιχειρήσεων σε επενδύσεις  για την Αλιευτική Πολιτική και την Στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολος Αποστολάκος δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού που η συμβολή του κλάδου στην Εθνική Οικονομία αναγνωρίζεται εμπράκτως από τέσσερις κορυφαίους υπουργούς. Αυτό αποδεικνύεται με την παρουσίας τους στον φυσικό χώρο της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών, όπου αφού παρουσίασαν τα έργα που αφορούν τον κλάδο, έλαβαν τις  απόψεις και τους προβληματισμούς των εμπόρων, συζήτησαν πιθανές λύσεις και έθεσαν τα θεμέλια, ώστε το κλάδος του χονδρεμπορίου Φρέσκων και Νωπών Τροφίμων ν’ αναπτυχθεί και να ψηφιοποιηθεί σε σύγχρονες βάσεις».

You might also like