Ιταλία: Δρομολογεί την απαγόρευση κρέατος εργαστηρίου

Η κυβέρνηση της Ιταλίας προωθεί νομοσχέδιο για την απαγόρευση του παραγόμενου σε εργαστήριο συνθετικού κρέατος, σε μια προσπάθεια προστασίας της υγείας και της ιταλικής κουζίνας.

Αν το νομοσχέδιο γίνει νόμος, η απαγόρευση αυτή στην πράξη θα συνεπάγεται πρόστιμα άνω των 60.000 ευρώ.

Ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, υπουργός Γεωργίας, υπερθεμάτισε για τη σημασία του παραδοσιακού ιταλικού φαγητού, ενώ και τα αγροτικά / κτηνοτροφικά λόμπι χαιρέτισαν την πρωτοβουλία.

«Τα προϊόντα εργαστηρίου δεν εγγυώνται την ποιότητα, την ευημερία και την προστασία του πολιτισμού και της παράδοσης των ιταλικών τροφίμων και του κρασιού, με τα οποία συνδέεται η παράδοσή μας» σημειώνει ο Λολομπρίτζιντα, που προέρχεται από τις τάξεις των ακροδεξιών Αδερφών της Τζόρτζια Μελόνι.

Το δρομολογούμενο νομοσχέδιο που εγκρίθηκε την Τρίτη, από τους υπουργούς, στοχεύει στην απαγόρευση συνθετικών τροφίμων που παράγονται με εργαστηριακές μεθόδους από ζωικά κύτταρα, χωρίς τη θανάτωση ζώων.

Έρχεται, δε, ως συνέχεια μιας σειράς κυβερνητικών διαταγμάτων που απαγορεύουν τη χρήση αλεύρων προερχόμενων από έντομα -όπως οι γρύλοι και οι ακρίδες- για την παρασκευή πίτσας ή ζυμαρικών.

Οι υπουργοί επικαλούνται τη φημισμένη μεσογειακή διατροφή ως κίνητρο και των δύο αυτών πρωτοβουλιών.

You might also like