Συνέδριο ΠΟΚΚ στη Λάρισα: Τα κρίσιμα θέματα που απασχόλησαν τους φορείς – Ποιοι παραβρέθηκαν

Με μεγάλη συμμετοχή και σοβαρό προβληματισμό πραγματοποιήθηκε το 41ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών. Το Συνέδριο φιλοξενήθηκε στη Λάρισα, την Κυριακή 4 Ιουνίου, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητήριου.

Στο συνέδριο τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των κρεοπωλών.

Οικονομικά ζητήματα κι άλλα, όπως οι λαθροσφαγές κι οι παράνομες διακινήσεις αναλύθηκαν από τους σύνεδρους, που εκπροσώπησαν τους επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΠΟΚΚ, κ. Σάββας Κεσίδης, η οικονομική κρίση και τα 3 χρόνια της πανδημίας είχαν αρνητικό αντίκτυπο στα κρεοπωλεία της χώρας, καθώς ο τζίρος τους μειώθηκε, λόγω της οικονομικής αδυναμίας των καταναλωτών, ενώ πολλά από αυτά έκλεισαν. «Από το Πάσχα έως σήμερα έχουν κλείσει πάνω από 60 κρεοπωλεία σε όλη την Ελλάδα κι αναμένονται να κλείσουν μέσα στο καλοκαίρι άλλα 150 με 200 τουλάχιστον», τόνισε ο κ. Κεσίδης.

Η τιμή του κρέατος αφορά άμεσα τον καταναλωτή, μεγαλύτερη όμως σημασία έχει η ποιότητα του κρέατος που βάζει στο τραπέζι του σημείωσαν οι κρεοπώλες που θέλησαν μέσω του Συνεδρίου να αναδείξουν τα προβλήματά τους και ζήτησαν να σταθούν στο πλευρό τους η πολιτεία και οι τοπικοί φορείς. «Το ισχυρό μας χαρτί είναι η ποιότητα και με αυτή τη  βάση η τιμή είναι χαμηλότερη από άλλα σημεία πώλησης κρέατος», επεσήμανε ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Λάρισας κ. Ευάγγελος Ρίζος, ο οποίος σημείωσε πως, «ο κρεοπώλης και ο κτηνοτρόφος είναι συνοδοιπόροι κι όχι αντίπαλοι».

Παρών στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών Καταστηματαρχών ήταν κι ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης του τομέα του κρέατος και της κτηνοτροφίας κ. Γιάννης Φασουλάς προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα των κρεοπωλών για να δοθούν λύσεις, καθώς η ΕΔΟΤΟΚ πλέον είναι αναγνωρισμένη από το αρμόδιο Υπουργείο και αποτελεί τον συνομιλητή, που συγκεντρώνει τα προβλήματα των οργανώσεων που τον πλαισιώνουν .

Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν: ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Απόστολος Μπίλλης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Λάρισας, Γιώργος Σακελλαρόπουλος, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Κτηνιατρικής, Παναγιώτης Τσαμπαλής και ο εκπαιδευτής της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Λάρισας, Βασίλης Παρίσης. Αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις της νέας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, στην οποία συμμετέχει και η ΠΟΚΚ, έκανε ο πρόεδρος της ΕΔΟΤΟΚΚ, Γιάννης Φασουλάς.

Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή των χορηγών του Συνεδρίου. Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι του Ομίλου Νιτσιάκος, του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού ΠΙΝΔΟΣ και των εταιρειών Κασίδης και Φάρμα Ελασσόνας.

You might also like