Η συμβολή της κτηνοτροφίας στην ισορροπία-αειφορία του περιβάλλοντος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το υβριδικό συνέδριο «Η συμβολή της κτηνοτροφίας στην ισορροπία-αειφορία του περιβάλλοντος», που έγινε το ΣαββατοΚύριακο 10 & 11/6/2023 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδος, στο Λιδωρίκι.

Το Συνέδριο πέτυχε τους στόχους του, που ήταν η επαρκής τεκμηρίωση της πραγματικής συμβολής της κτηνοτροφίας στην ισορροπία-αειφορία του περιβάλλοντος χάρις στην συμμετοχή εμπείρων συμπολιτών και επιστημόνων.

Στο συνέδριο έδωσαν «παρών» η κα Α. Λαγγουράνη, η κα Μ. Κοντογιάννη, ο κ Ν. Ασημακόπουλος, ο κ Γ. Μπούγας (υπ. Βουλευτής), ο κ Γ. Γλυμίτσας (Αντιδήμ.), ο κ Μ. Δρίτσας (CEO Elevate), ο κ Ν. Πέτρου (Πρόεδρος Κοιν), ο κ Τ. Φλώρος (Δημ. Σύμβουλος), ο κ Γ. Κουλούλας (π Δήμαρχος), ο κ Γ. Γκόλφης, ο κ Κ. Κουτσούμπας (Αντιπρ Κτηνοτρόφων), ο κ Θ. Παπαθανασίου (κτηνοτρόφος), ο κ Χ. Γεραντώνης, ο π Δημήτρης, η κα Σ. Κουτσούμπα, ο κ Ν. Πανάγος, η κα Α. Λακαφώση, η κα Λ. Μαστροπέτρου (υπ. Βουλευτής), ο κ Λ. Καραμπάρμπας (υπ Βουλευτής), ο κ Δ. Γιαννόπουλος και πολλοί άλλοι συμπολίτες.

Το υβριδικό συνέδριο έγινε χωρίς εξαρτήσεις από «χορηγούς», με τα λιγότερα πλαστικά, με τοπικά προϊόντα ΜΟΝΟ, με εθελοντική προσωπική συνδρομή πολλών μελών της κοινωνίας, όπως των: κα Γ. Μίχου, κα Α. Μιχαηλίδου, κα Μ. Κοντογιάννη, κ Δ. Φυντάνη, κ Χ. Πουρνιά, κα Β. Καραστάθη, κα Σ. Κουτσούμπα, κα Μ. Μουλά, κα Ε. Μιχαηλίδου, κ Ν. Κορδαλή, κ. Γκίκα, κα Α. Λαγγουράνη, κα Γ. Γεροδήμου, κα Β. Κολοκυθά, κ Γ. Κουτσούμπα, κ Δ. Μιχαηλίδη, κ Γ. Τσιάντα, κ Σ. Κουτσούμπα, κ Γ. Κρικέλα και άλλων.

Το υβριδικό συνέδριο οργάνωσαν: ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιδωρικίου και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Δωρίδας με την συμμετοχή στην Οργανωτική Επιτροπή των: κα Αργυρώ Λαγουράνη (κτηνοτρόφος, Λιδωρίκι, πρόεδρος), κα Μάγδα Κοντογιάννη (κτηνοτρόφος, Μενίδι, Αντιπρόεδρος), κ Νίκος Ασημακόπουλος (κτηνοτρόφος, Λιδωρίκι), κα Αθηνά-Ελπίδα Μιχαηλίδου (πρόβειο ΚΟΡΔΑΛΗ, Μέγαρα, γραμματέας), κα Γιάννα Μίχου (Skywalker, Κονιάκο) & Δημήτρης Μιχαηλίδης (ΑγροΝέα, Θεσσαλονίκη, συντονιστής).

Στόχος του υβριδικού συνεδρίου είναι η τεκμηρίωση ότι «η κτηνοτροφία διατηρεί την ισορροπία στο περιβάλλον και συμβάλλει στην αειφορία», ώστε μετά την 15 Οκτ 2023 να μπορεί όποιος θέλει να μπορεί να συζητήσει σοβαρά και ψύχραιμα για την ανάγκη επίτευξης ισορροπίας στο περιβάλλον. Η κα Μάγδα Κοντογιάννη ξεκαθάρισε ότι ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ είμαστε τόσο όλοι εμείς, όσο και το φυσικό, το κοινωνικό, το πολιτιστικό, το οικονομικό, το τεχνολογικό κλπ.

Η κα Αργυρώ Λαγγουράνη ενημέρωσε ότι στις 15 Οκτ 2023 είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας και αμέσως μετά η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, και μέχρι τότε θα προσπαθήσουν όλοι να συντάξουν τα πορίσματα του υβριδικου Συνεδρίου που έγινε στο φιλόξενο Λιδωρίκι, και με την συμβολή των εθελοντών του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιδωρικίου.

You might also like