ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η πώληση κοτόπουλου από καλλιεργημένα κύτταρα   

Για πρώτη φορά, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν την πώληση κοτόπουλου από ζωικά κύτταρα σε εστιατόρια της χώρας, επιτρέποντας σε δύο εταιρείες της Καλιφόρνιας να προσφέρουν κρέας το οποίο καλλιεργείται στο εργαστήριο, σύμφωνα με πηγές του AP News.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας έδωσε το «πράσινο φως» στην Upside Foods και την Good Meat, δύο πρωτοποριακές εταιρείες οι οποίες αγωνίζονταν να είναι οι πρώτες στις ΗΠΑ που θα πουλούσαν κρέας το οποίο δεν προέρχεται από σφαγμένα ζώα.

Η εν λόγω κίνηση εγκαινιάζει μια νέα εποχή στη βιομηχανία παραγωγής κρέατος, καθώς έχει στόχο την εξάλειψη της βλάβης στα ζώα και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της βοσκής και της καλλιέργειας ζωοτροφών. Οι εταιρείες έλαβαν εγκρίσεις για ομοσπονδιακούς ελέγχους οι οποίοι απαιτούνται για την πώληση κρέατος και πουλερικών στις ΗΠΑ.  Αναφορικά, η Good Meat (η οποία πουλά ήδη καλλιεργημένο κρέας στη Σιγκαπούρη) μετατρέπει μάζες από κύτταρα κοτόπουλου σε κοτολέτες και ψιλοκομμένο κρέας.

Σημειώνεται ότι το νέο κρέας δεν μπορεί ακόμη να διατίθεται στα παντοπωλεία των ΗΠΑ. Το εν λόγω κοτόπουλο είναι πολύ πιο ακριβό από το συμβατικό και δεν μπορεί ακόμη να παραχθεί στην κλίμακα του παραδοσιακού κρέατος, σύμφωνα με το AP News.

You might also like