Δειπνοσοφιστήριο: Άνοιξε τις πόρτες της Φάρμας της έκτασης 32 στρεμμάτων

Η φάρμα του ομίλου είναι 100% οργανική

Τις πόρτες της φάρμας του άνοιξε ο όμιλος Δειπνοσοφιστήριο, που εκτείνεται σε μια έκταση 32 στρεμμάτων. Ειδικότερα, η φάρμα του ομίλου είναι 100% οργανική και σχεδόν βιοδυναμική, ενώ τροφοδοτεί με βρώσιμα λουλούδια, λαχανικά, καρπούς από δέντρα, αβγά, πουλερικά το βραβευμένο Delta Restaurant, αλλά και το Δειπνοσοφιστήριον.

O Executive Chef και συνιδιοκτήτης του Δειπνοσοφιστήριον, Δημήτρης Σκαρμούτσος, αφηγήθηκε το πώς ξεκίνησε και πώς εξελίχθηκε η ιδέα της Φάρμας, με σημείο εκκίνησης τη βιωσιμότητα. Όπως ο ίδιος είπε: “Καθημερινά ακολουθούμε ένα μοντέλο που αφήνει θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και συνειδητοποιούμε ότι είναι εφικτό. Δίνουμε προτεραιότητα στα λαχανικά και στα φρούτα, κοιτώντας πρώτα τι υπάρχει γύρω μας, δημιουργώντας με βάση την αρχή της τοπικότητας και της εγγύτητας, χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον ή να ενθαρρύνουμε την εντατική παραγωγή”. Την σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου, ο άνθρωπος που μαζί με τον συνέταιρό του, Ανδρέα Παξινό, βρίσκονται πίσω από αυτή την πρωτοβουλία, για να μιλήσει με τη σειρά του για την παραγωγή των προϊόντων της φάρμας.

Όλη η φιλοσοφία και η τεχνογνωσία του ομίλου Δειπνοσοφιστήριον, είναι βασισμένη στο τρίπτυχο Dining-Catering-Experience και αποτυπώνεται στο επετειακό λεύκωμα για τη συμπλήρωση των 25 χρόνων του Δειπνοσοφιστήριον. Μια έκδοση που ξεκίνησε από τα αδέλφια Δημήτρη και Παναγιώτη Χριστοφιλέα, με τον ξάδελφο τους Διομήδη Καψάλη. Το επετειακό λεύκωμα καταγράφει το ταξίδι από την Μάνη της παράδοσης, στην Αθήνα του σήμερα, μέσα από τον πλούτο της ελληνικής γης, το οικογενειακό τραπέζι, τη βιωσιμότητα και τις πρωτοποριακές γαστρονομικές τεχνικές. Τεχνικές που οδήγησαν στα Αστέρια, αυτά του οδηγού Michelin, που απέσπασε το εστιατόριο Delta το 2022 και το 2023 (2 Αστέρια Michelin & 1 Πράσινο Αστέρι Michelin).

You might also like