Διάκριση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας στο “Istanbul International Chefs cup 2023”

Στα πλαίσια του διεθνούς γαστρονομικού κυπέλου στις 23-26 Νοεμβρίου που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, “Istanbul International Chefs cup 2023” μεταξύ 30 χωρών από όλο τον κόσμο, την Ελλάδα αντιπροσώπευσε για δεύτερη χρονιά με μεγάλη επιτυχία, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας (ΛΑΕΓ).

Η αποστολή της εθνικής ομάδας γαστρονομίας αποτελούταν από έναν εθνικό πιστοποιημένο κριτή και διοικητικό συνοδό της αποστολής και δυο μέλη διαγωνιζομένων Chefs.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, κριτής και διοικητικός συνοδός επιτέλεσε ο Executive Chef και πρόεδρος της ΛΑΕΓ Δίγκας Στέλιος.

Η αγωνιστική ομάδα αποτελούταν από τον Executive Chef Σιμεντεριάδη Αντώνη και τον Butcher Chef Σαή Άγγελο.

Η Ελλάδα έλαβε μέρος στο ατομικό αγώνισμα επαγγελματιών Chef με πλήρες μενού και

διαγωνίστηκε ο Executive Chef κύριος Σιμεντεριάδης Αντώνης όπου ανάμεσα σε πολλούς διεθνής Chefs, κατάφερε να αποσπάσει την τρίτη θέση κάνοντας ένα ομολογουμένως δύσκολο και απαιτητικό αγώνα. Στο διεθνές ανάμεσα σε 30 χώρες η Ελλάδα και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας απέσπασε την πολύ αξιοπρεπή έκτη θέση με τα δύο μέλη της αποστολής και την συνδρομή της κυρίας Özlem Duran Özgen πολύ γνωστής δημοσιογράφου γαστρονομίας της Τουρκίας, που κατατάχθηκε στην εθνική ομάδα για να μη χαθεί η συμμετοχή μας λόγω των νέων κανονισμών που το μίνιμουμ των ατόμων που έχουν συμμετοχή ανά κράτος στο διεθνές είναι τρία άτομα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι διεθνής ομάδες των άλλων κρατών ήταν πολυπληθής και της τάξεως από 10 έως 20 άτομα. Η βοήθεια της κυρίας Özlem Duran Özgen ήταν ουσιαστική και καίρια την συγκεκριμένη στιγμή, έτσι ώστε να ισχύει η συμμετοχή της ελληνικής ομάδας, αποδεικνύοντας ότι η γαστρονομία ενώνει τους λαούς ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας, κουλτούρας, γλώσσας και χρώμα δέρματος δίνοντας το καλύτερο μήνυμα σε όλες τις διεθνής και εθνικές γαστρονομικές κοινότητες.

 

 

Στα πλαίσια του διαγωνισμού η Ελλάδα ήταν η χώρα που άνοιξε τον διαγωνισμό με συνέντευξη και χαιρετισμό του προέδρου της ΛΑΕΓ κυρίου Δίγκα, καθώς βραβεύτηκε από την ρωσική ομοσπονδία ως επίτιμο μέλος, καθώς και από την ομοσπονδία του Ιράν και την ομοσπονδία Αράβων Chefs, τέλος βραβεύτηκε από την τουρκική ομοσπονδία για την συνεισφορά του στην ελληνοτουρκική γαστρονομική φιλία και ανταλλαγή κουλτούρας.

Μία άρτια ομολογουμένως γαστρονομική εκδήλωση στην γείτονα χώρα, με ολιγομελή ελληνική αποστολή αλλά με πολύ δύναμη και γνώσεις γαστρονομίας, που κατάφερε να μας κάνει περήφανους σαν κράτος και στοχεύοντας μελλοντικά για ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα.

Είμαστε  ευγνώμονες για την φιλοξενία και την βοήθεια των συντελεστών της διοργανώτριας χώρας.

 

 

You might also like