Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: 65 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Πρώτη δράση από το νέο ΕΣΠΑ – 60.000 έως 400.000 ευρώ ανά επενδυτικό πλάνο

Παρουσίαση της πρώτης δράσης ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας -που χρηματοδοτείται από το νέο ΕΣΠΑ- της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε στο Επιμελητήριο Πιερίας, στην Κατερίνη, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ανάλογες εκδηλώσεις ενημέρωσης θα πραγματοποιηθούν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης όλων των φορέων και των επιχειρήσεων για τις δυνατότητες που τους δίνουν οι χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας, για ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα τα επόμενα χρόνια.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι αυτή είναι η πρώτη από τις νέες δράσεις που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια μέσω του νέου ΕΣΠΑ το επόμενο διάστημα, με στόχο πάντα την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας και την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.

«Έτος Επιχειρηματικότητας» το 2024

«Τώρα κοιτάμε μπροστά. Ο στόχος μας είναι το 2024 να είναι “Έτος Επιχειρηματικότητας” για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η δράση που παρουσιάζουμε είναι στοχευμένη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της Κεντρικής Μακεδονίας. Το ύψος της δράσης ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι 65 εκατομμύρια ευρώ και ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου μπορεί να κυμαίνεται από 60.000 έως και 400.000 ευρώ», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

 

πρώτης δράσης ενίσχυσης

 

Προτεραιότητα και η αγροδιατροφή

Αναφερόμενος στους τομείς παρέμβασης και τις επιλέξιμες δαπάνες των επενδύσεων, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «θα πραγματοποιηθούν στους τομείς που αποτελούν προτεραιότητα για την περιφερειακή μας οικονομία, όπως η καινοτομία και οι ψηφιακές τεχνολογίες, το περιβάλλον, η αεροφόρος ενέργεια και η κυκλική οικονομία, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, οι οπτικοακουστικές παραγωγές και η κινηματογραφική βιομηχανία, οι μεταφορές και η εφοδιαστική αλυσίδα, η αγροδιατροφή, τα φάρμακα και οι βιοεπιστήμες. Και βέβαια στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στις τοπικές μας επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές, να ενσωματώσουν την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Ουσιαστικά, και με αυτή τη δράση, ενισχύουμε τους τρεις πυλώνες μας, τις τοπικές μας επιχειρήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα».

Μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις

Σημειώνεται, πως η εν λόγω δράση θα υλοποιηθεί από τον ΕΦΕΠΑΕ και την ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, η αξιολόγηση θα γίνει με απολύτως αντικειμενικά και ξεκάθαρα κριτήρια, χωρίς καμία απόκλιση από αυτό τον κανόνα.

You might also like