Εσπερίδα της ΠΕΤΕΤ στο Ηράκλειο Κρήτης
Το Σάββατο 6 Απριλίου - Θέμα: Καινοτομία & Τεχνολογία στην παραγωγή, ασφάλεια και ποιότητα των κρητικών προϊόντων
Εσπερίδα με θέμα: «Καινοτομία & Τεχνολογία στην παραγωγή, ασφάλεια και ποιότητα των κρητικών προϊόντων», διοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (Π.Ε.Τ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με τα Βιοερευνητικά και την Κappa Studies.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 και ώρα 16:00, στην τοποθεσία «Κήπος των Αισθήσεων» στις Μαλάδες.
Πρόγραμμα εσπερίδας
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:
16.00 – 16.30: Προσέλευση- Χαιρετισμοί
- Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος Π.Ε.Τ.Ε.Τ
- Δρ Αλέξανδρος Στεφανάκης, Πρόεδρος – Επιστημονικός Υπεύθυνος Βιοερευνητικών
- Ιάσμη Καλαθάκη, Διευθύντρια Κappa Studies, Τεχνολόγος Τροφίμων MSc
16.30 – 16.45: Χαιρετισμοί Επισήμων
16.45 – 17.15: Πρώτο τραπέζι συζήτησης
«Παραγωγή τροφίμων – Ποιότητα & Ασφάλεια ως Εργαλεία Καινοτομίας». Συντονισμός: Ιωάννα Μπαλαφούτη, Συντάκτρια Περιοδικού OLIVE, Συνεργάτης MACC
- Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος Π.Ε.Τ.Ε.Τ, Διευθυντής Εργοστασίου & R&D Λάβδας ΑE
- Δρ Αλέξανδρος Στεφανάκης, Πρόεδρος – Επιστημονικά Υπεύθυνος Βιοερευνητικών
- Ευδοκία Κρυσταλλίδου, Διευθύντρια Γραφείου Καινοτομίας – Aμερικάνικη Γεωργική Σχολή
- Σπύρος Μπαλαντίνος, Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας Τυροκομείου Μπαλαντίνος, Πρόεδρος Τυροκόμων Νομού Χανίων
- Αλέξανδρος Μαρκαντωνάκης, Συντονιστής Cluster «Γεύσεις από την Κρήτη – Delights of Crete»
17.15 – 17.30: Ερωτήσεις κοινού
17.30 – 18.00: Δεύτερο τραπέζι συζήτησης
«Ασφάλεια & Υγιεινή στη Μαζική Εστίαση». Συντονισμός: Αναστασία Στεφανάκη, Τεχνολόγος Τροφίμων, Υπεύθυνη τμήματος Μελετών Βιοερευνητικών
- Παναγιώτης Μανιατέας, Τεχνολόγος Τροφίμων MSc, Γεν. Γραμματέας Π.Ε.Τ.Ε.Τ.
- Λυγεράκης Μιχάλης, Τεχνολόγος Τροφίμων, ΕΦΕΤ
- Μαρία Αντωνακάκη – Χαλβατζή, Πρόεδρος Επισιτιστών Νομού Ηρακλείου
- Δρ Nικόλαος Βουτζουράκης, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Υπεύθυνος Ποιότητας Βιοερευνητικών
- Δημήτρης Παπαναγιώτου, General F&B Manager, Sapounakis Group Hotels
- Uxue Azpiroz Lasarte, Διευθύντρια Γραφείου Κρήτης, Υπεύθυνη Τομέα Τουρισμού και Βιωσιμότητας TÜV HELLAS.
18.00 – 18.15: Ερωτήσεις κοινού
18.15 – 18.45: Διάλειμμα γευσιγνωσία κρητικών τυριών
18.45 – 19.15: Τρίτο τραπέζι συζήτησης
«Ανάδειξη της Κρητικής Διατροφής: Ο ρόλος της τεχνολογίας στα Κρητικά Προϊόντα Αγροδιατροφής». Συντονισμός: Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά, CEO Noema, Συνεργάτης MACC
- Νίκος Ψιλάκης, Συγγραφέας
- Ιάσμη Καλαθάκη, Τεχνολόγος Τροφίμων MSc, Διευθύντρια Kappa Studies
- Αναστάσιος Παπαδάκης, Executive Chef, Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης
- Ευαγγελία Τζώρτζη, Διευθύντρια Marketing, Βιομηχανία Προϊόντων Ζύμης Κουκλινός
- Αθανασία Αντωνίου, Γεωπόνος – Τεχνολόγος Τροφίμων, Ειδική Γραμματέας Π.Ε.Τ.Ε.Τ.
19.15 – 19.30: Ερωτήσεις κοινού
19.30: Κλείσιμο Εσπερίδας