Συμμετοχή ΠΕΤΕΤ σε ημερίδα για την ασφάλεια τροφίμων

Οι καταναλωτές στο προσκήνιο της ασφάλειας τροφίμων

«Κάθε ευκαιρία επικοινωνίας με σκεπτόμενους πολίτες σίγουρα μας κάνει καλύτερους», τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΕΤΕΤ, Γιάννης Σμαρνάκης, με αφορμή τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (Π.Ε.Τ.Ε.Τ.) στην ημερίδα με θέμα: Οι καταναλωτές στο προσκήνιο της ασφάλειας τροφίμων.

Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου (17.00-21.00) στο Αμφιθέατρο δήμου Περιστερίου, υπό τη διοργάνωση του podcast Food Processors. Η ημερίδα προσέλκυσε όχι μόνο επιστήμονες του κλάδου αλλά και μη ειδικούς ανθρώπους, που επιθυμούν να ενημερωθούν έγκυρα και υπεύθυν,α καταθέτοντας συγχρόνως τους προβληματισμούς και τη γνώμη τους.

«Ξεδιαλύναμε θολά σημεία , αποδομήσαμε μύθους , εμπεδώσαμε εμπιστοσύνη , με τον εξαιρετικό συντονισμό της δημοσιογράφου της ΕΡΤ κυρίας Eλένης Καρανάτση και φυσικά διασκεδάσαμε ,αφού όλοι αγαπάμε πολύ και είμαστε υπερήφανοι που υπηρετούμε τον τομέα τροφίμων», τόνισε ο Γιάννης Σμαρνάκης.

Το πρόγραμμα της ημερίδας

Τρεις θεματικές ενότητες περιελάμβανε το πρόγραμμα της ημερίδας. Αναλυτικότερα, συζητήθηκαν τα εξής:

  • Ενότητα 1: Η ασφάλεια Τροφίμων σε Εθνικό & Ευρωπαϊκό Επίπεδο/ Σπατάλη Τροφίμων στην Ε.Ε / Πιστοποίηση Τροφίμων και Καταναλωτές
  • Ενότητα 2: Μύθοι και αλήθειες για τα τρόφιμα και τα υλικά συσκευασίας
  • Ενότητα 3: Επισήμανση τροφίμων και χρήση προσθέτων

Μετά το τέλος κάθε ενότητας ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

 

You might also like