ΕΛΓΟ: Ηχηρή παραίτηση από Χαρουτουνιάν – Υποβαθμίζει το ΥπΑΑΤ

Επιστολή βόμβα προς τον πρωθυπουργό: «Αδυνατώ να υπογράφω απευθείας αναθέσεις»

Σοβαρές καταγγελίες διατυπώνει ο πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» ο κ. Σέρκος Χαρουτουνιάν, σε μια επιστολή – φωτιά που έστειλε προς τον πρωθυπουργό.

Στην επιστολή, που έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα documentonews.gr, ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού και κάνει λόγο για πιέσεις προκειμένου να υπογράφει απευθείας αναθέσεις.

«Όπως καταλαβαίνετε είναι φανερό ότι το τελευταίο διάστημα, για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μου δεν μπορώ πλέον να φανώ όσο χρήσιμος επιθυμώ και δύναμαι. Παράλληλα, μου είναι αδύνατο να υπογράφω απευθείας αναθέσεις έργων, όπως μου ζητείται επιτακτικά, με βάση ποικίλες προφάσεις» υπογραμμίζει με νόημα και προσθέτει «επιθυμία μου είναι να είμαι χρήσιμος με βάση τα προσόντα και τις εμπειρίες μου και όχι ένας απλά μισθοδοτούμενος Πρόεδρος Οργανισμού. Παραθέτω τα παραπάνω στοιχεία με την παράκληση, εάν πιστεύετε ότι η παρουσία μου δεν είναι πλέον χρήσιμη για την Κυβέρνηση, να θεωρήσετε δεδομένη και στη διάθεσή σας τη παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ», αναφέρει ο κ. Χαρουτουνιάν.

Αιχμές κατά Αυγενάκη για παραγκωνισμό

Σαφείς αιχμές κατά του Λευτέρη Αυγενάκη, αφήνει σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Χαρουτουνιάν, σημειώνοντας: «Το τελευταίο διάστημα, με ιδιαίτερη λύπη διαπιστώνω ότι η συνεργασία με τον εποπτεύοντα Υπουργό είναι ιδιαίτερα προβληματική. Χαρακτηριστικά επισημαίνω ότι στην Υπουργική Απόφαση με την οποία διένειμε τα καθήκοντα στη διοίκηση του Οργανισμού, μου ανέθεσε την εποπτεία μιας Γενικής Διεύθυνσης που ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ».

«Προσωπικές πικρίες», η απάντηση του ΥπΑΑΤ

Στην απάντηση του ΥπΑΑΤ τονίζεται πως η θητεία του κ. Χαρουτουνιάν ολοκληρώθηκε, οπότε δεν υφίσταται θέμα παραίτησης, κάνοντας λόγο για «προσωπικές πικρίες».

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΑΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Η θητεία του κ. Σέρκου Χαρουτουνιάν, έχει ολοκληρωθεί και για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικής Οργάνωσης και Εποπτείας Νομικών Προσώπων του ΥΠΑΑΤ.

Συνεπώς δεν υφίσταται ζήτημα παραίτησης.

Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού. Προφανώς δεν εκφράζουν πολιτικές θέσεις, αλλά απηχούν προσωπικές πικρίες και αποτυπώνουν προσωπικές συμπεριφορές».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη η επιστολή

 

You might also like