Η Επιχειρησιακή ομάδα TREATS του Παν. Ιωαννίνων συμμετέχει στην MEAT / DAIRY / FROZEN EXPO 2024

Ανάδειξη της μοναδικότητας της πρώτης ύλης - γάλακτος και των παραγόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων Ηπείρου

Η Επιχειρησιακή ομάδα TREATS του Παν. Ιωαννίνων συμμετέχει στην MEAT / DAIRY / FROZEN EXPO 2024, από τις 9-11 Νοεμβρίου 2024 στο Metropolitan Expo.

Η Επιχειρησιακή ομάδα TREATS συστάθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Χρήση καινοτόμων μεθόδων για την ανίχνευση μοναδικών χαρακτηριστικών νωπού γίδινου και πρόβειου γάλακτος και παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ της Ηπείρου, διασφαλίζοντας την αυθεντικότητα τους», TREATS,  ΚΩΔ. Μ16ΣΥΝ2-00267.

Χρηματοδότηση: ΥΠΟΜΕΤΡΟ 16.1 – 16.2 “ΊΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ”

ΔΡΑΣΗ 2: «Υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου (project) των Επιχειρησιακών Ομάδων της ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας»

Επιχειρησιακή ομάδα:

  1. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ειδικός Λογαριασμός Έρευνας & Κονδυλίων, Τμήμα Γεωπονίας,
  2. Τυροκομική Ορεινής Άρτας Α.Ε.
  3. Κτηνοτροφική μονάδα Νικολάου Παλαιοδήμου
  4. Κτηνοτροφική μονάδα Φίλιππου Τσούλου
  5. Κτηνοτροφική μονάδα Βασίλειου Γκουβά
  6. Κτηνοτροφική μονάδα Λάμπρου Τζαλοκώστα

Κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη καινοτόμου μεθοδολογίας για την ανάδειξη της μοναδικότητας της πρώτης ύλης – γάλακτος και των παραγόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων Ηπείρου, μέσω χαρακτηρισμού πρωτεϊνικών και μικροβιακών βιοδεικτών, καθώς και η διερεύνηση της δυνητικής μετακύλησης αυτών στο τελικό προϊόν, ώστε να χαρτογραφηθεί η ιδεατή περιοχή συνύπαρξης δεικτών ΠΟΠ και ΠΓΕ.

You might also like