Η Επιχειρησιακή ομάδα TREATS του Παν. Ιωαννίνων συμμετέχει στην MEAT / DAIRY / FROZEN EXPO 2024
Ανάδειξη της μοναδικότητας της πρώτης ύλης - γάλακτος και των παραγόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων Ηπείρου
Η Επιχειρησιακή ομάδα TREATS του Παν. Ιωαννίνων συμμετέχει στην MEAT / DAIRY / FROZEN EXPO 2024, από τις 9-11 Νοεμβρίου 2024 στο Metropolitan Expo.
Η Επιχειρησιακή ομάδα TREATS συστάθηκε στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Χρήση καινοτόμων μεθόδων για την ανίχνευση μοναδικών χαρακτηριστικών νωπού γίδινου και πρόβειου γάλακτος και παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων ΠΟΠ-ΠΓΕ της Ηπείρου, διασφαλίζοντας την αυθεντικότητα τους», TREATS, ΚΩΔ. Μ16ΣΥΝ2-00267.
Χρηματοδότηση: ΥΠΟΜΕΤΡΟ 16.1 – 16.2 “ΊΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ”
ΔΡΑΣΗ 2: «Υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου (project) των Επιχειρησιακών Ομάδων της ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας»
Επιχειρησιακή ομάδα:
- Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ειδικός Λογαριασμός Έρευνας & Κονδυλίων, Τμήμα Γεωπονίας,
- Τυροκομική Ορεινής Άρτας Α.Ε.
- Κτηνοτροφική μονάδα Νικολάου Παλαιοδήμου
- Κτηνοτροφική μονάδα Φίλιππου Τσούλου
- Κτηνοτροφική μονάδα Βασίλειου Γκουβά
- Κτηνοτροφική μονάδα Λάμπρου Τζαλοκώστα
Κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη καινοτόμου μεθοδολογίας για την ανάδειξη της μοναδικότητας της πρώτης ύλης – γάλακτος και των παραγόμενων γαλακτοκομικών προϊόντων Ηπείρου, μέσω χαρακτηρισμού πρωτεϊνικών και μικροβιακών βιοδεικτών, καθώς και η διερεύνηση της δυνητικής μετακύλησης αυτών στο τελικό προϊόν, ώστε να χαρτογραφηθεί η ιδεατή περιοχή συνύπαρξης δεικτών ΠΟΠ και ΠΓΕ.