Η Διεπαγγελματική του κρέατος προχωρά

Η τρίτη συνάντηση των φορέων του κρέατος για την οργάνωση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25/1. Η πρωτοβουλία αυτή τη φορά ανήκε στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αστ. Ροντούλη και σύμφωνα με τις πληροφορίες του www.meatplace.gr στη συνάντηση εκπροσωπήθηκε το σύνολο του κλάδου.

Οι φορείς που έλαβαν μέρος ανάπτυξαν τις θέσεις τους, αλλά και τις επιφυλάξεις που έχουν ορισμένοι εξ αυτών. Το γεγονός είναι ότι η ιδέα της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης συναντά την γενική αποδοχή, αλλά δεν παύουν να υπάρχουν και οι εκατέρωθεν διαφορετικές οπτικές, που πηγάζουν κυρίως από την πολύ μικρή συμμετοχή της εντόπιας παραγωγής στη συνολική κατανάλωση κρέατος στη χώρα μας.

Η συνάντηση που έγινε την Τετάρτη, κατέληξε σε μια επιτροπή που σύντομα θα επεξεργαστεί τους στόχους της Διεπαγγελματικής και αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα να συγκληθούν εκ νέου οι εκπρόσωποι των φορέων. Αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του υπουργείου ή των φορέων, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στη σύσκεψη αυτή έλαβε μέρος ο ίδιος ο κ. Ροντούλης, ο σύμβουλός του και πρώην πρόεδρος του ΕΛΟΓΑΚ Ανδρέας Γεωργούδης, αλλά και πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων. Από τους φορείς εκπροσωπήθηκαν οι κτηνοτρόφοι και οι πτηνοτρόφοι, τα σφαγεία, οι έμποροι, οι βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος και οι κρεοπώλες.

Να θυμίσουμε ότι ακριβώς πριν ένα χρόνο (26/1/2011) είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση με πρωτοβουλία του περιοδικού Meat Place, ενώ δυο μήνες μετά σε δεύτερη συνάντηση υπήρξε ακόμα και επεξεργασία κειμένου καταστατικού. Όλα δείχνουν ότι στην τωρινή φάση έχει δρομολογηθεί με έντονους ρυθμούς η ίδρυση της οργάνωσης αυτής που αναμένεται να θέσει νέες βάσεις στη συνεργασία και λειτουργία της αγοράς κρέατος.

You might also like