Αισιόδοξος ο Ροντούλης για τη διεπαγγελματική κρέατος

Αισιόδοξος για την πορεία ίδρυσης της διεπαγγελματικής οργάνωσης κρέατος εμφανίζεται σε δηλώσεις που έκανε στο περιοδικό Meat Place ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αστέριος Ροντούλης. Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη Τετάρτη (25/1) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των ενδιαφερόμενων φορέων στο υπουργείο.

Ολόκληρη η δήλωση του υφυπουργού έχει ως εξής:

«Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενδιαφέρεται ζωηρά για την δημιουργία την αποτελεσματική λειτουργία μιας ανοικτής διεπαγγελματικής οργάνωσης κρέατος. Εάν η σύσταση της διεπαγγελματικής γίνει πραγματικότητα τότε θα βοηθηθεί το σύνολο των παραγόντων της αγοράς κρέατος, από την παραγωγή μέχρι την εμπορία του κρέατος στον τελικό καταναλωτή.

Για αυτό το λόγο καλέσαμε τους ενδιαφερόμενους φορείς, έγινε μια ανοικτή συζήτηση στο υπουργείο, μια συζήτηση στην οποία εκφράστηκαν συγκλίνουσες, αλλά και αντιτιθέμενες απόψεις και καταλήξαμε στο να συγκροτηθεί μια τετραμελής ομάδα εργασίας εκφράζουσα τις απόψεις όλων των ενδιαφερομένων, προκειμένου να επιτευχθεί μια κοινή συμφωνία κατ’ αρχήν επί των στόχων που θα εξυπηρετεί η διεπαγγελματική οργάνωση κρέατος. Μέσα στην εβδομάδα αυτή αναμένουμε τα πορίσματα της επιτροπή αυτής, προκειμένου να υπάρξει εκ νέου μια συνάντηση αυτών των παραγόντων.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να τονίσουμε ότι η επίτευξη συμφωνίας όλων των ενδιαφερομένων είναι εφικτή και είναι αρκετά κοντά. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαιτέρως και αναμένουμε τα αποτελέσματα για να υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις».

You might also like