Τη διοργάνωση του 37ου Διεθνούς Συνεδρίου Αρχιμαγείρων διεκδικεί η Ελλάδα

Τη δέσμευση τους να στηρίξουν την προσπάθεια της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος να διεκδικήσει με επιτυχία τη διοργάνωση του 37ου Διεθνούς Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ένωσης Ομοσπονδιών Αρχιμαγείρων το 2016 στην Αθήνα, εξέφρασαν το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και άλλοι φορείς κατά τη Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τέλη Φεβρουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στη συνάντηση οι φορείς εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να συνεισφέρουν έμπρακτα στην προσπάθεια της διεκδίκησης του διεθνούς συνεδρίου, καθώς η συγκεκριμένη διοργάνωση, που φιλοξενεί περί τους 500 συνέδρους, δεν έχει διεξαχθεί ποτέ σε ευρωπαϊκή πόλη της Μεσογείου και θα αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση για την Αθήνα, την Ελλάδα και τη μεσογειακή γαστρονομία και, παράλληλα, θα τονώσει οικονομικά τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις. Στη Συνάντηση υπογραμμίστηκε ότι για την επιτυχή διεκδίκηση της διοργάνωσης χρειάζεται να υπάρχει δυναμική ελληνική παρουσία κατά το 35ο Συνέδριο της Ένωσης το Μάιο στην Κορέα, όπου θα γίνει η τελική επιλογή μεταξύ των τριών επικρατέστερων πόλεων (Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Κέιπ Τάουν).

Κατά τη συνάντηση ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Κ. Νικητιάδης χαρακτήρισε ως πρόκληση την υποψηφιότητα της Αθήνας για τη χρονική περίοδο που διανύουμε, αλλά και για τη θεματική του Συνεδρίου, τη γαστρονομία, που αφορά έναν ιδιαίτερα ελκυστικό αλλά συνάμα ανταγωνιστικό κλάδο. Ο Υφυπουργός τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει θετική κατάληξη στο τελικό στάδιο της διεκδίκησης.

Για να μπορέσει η υποψηφιότητα της Ελλάδας να είναι δυναμική και να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Μίλτος Καρούμπας, προσκάλεσε τους φορείς να στηρίξουν έμπρακτα την ελληνική αποστολή και με μια «κοινή εθνική σημαία» να συστρατευθούν, για να φέρουν εις πέρας τη μετάκληση του παγκόσμιου συνεδρίου της WACS στην Αθήνα. Ο κ. Καρούμπας τόνισε πως οι φορείς πρόκειται να αποτελέσουν τη «ραχοκοκαλιά» της συλλογικής αυτής προσπάθειας, μέσα από την οποία θα μπορέσει να προβληθεί ο πλούτος της ελληνικής γης, να διαδοθεί η ελληνική μεσογειακή διατροφή και να καθιερωθεί το «ελληνικό πρωινό» σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι τη σύνταξη του φακέλου διεκδίκησης, όπως και το συντονισμό της ελληνικής αποστολής ανέλαβε η εταιρεία ARTION Conferences & Events.

You might also like