Επιστολή-παρέμβαση για τα τέλη στο κρέας

Τη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι δεν εκλήθη να καταθέσει τις απόψεις της επί του νομοσχεδίου για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ εξέφρασε με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό ΥΠΑΑ&Τ Κ. Σκανδαλίδη, η Ένωση Εμπόρων Κρέατος και Ζώντων Ζώων Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας. Η Ένωση διαπιστώνει ότι αγνοήθηκε, την ίδια στιγμή που η ΠΑΣΕΓΕΣ και ο ΣΕΚ εκλήθησαν να τοποθετηθούν. Η επιστολή, που έχει χθεσινή ημερομηνία (8 Μαρτίου) και την υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Δ. Λύτρας και ο γεν. γραμματέας Γ. Κεπαπτσόγλου, κάνει λόγο και για όλα τα τέλη και τις εισφορές που καταβάλλουν οι έμποροι σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο.

Πιο αναλυτικά, αναφέρεται ότι οι επιχειρήσεις κρεάτων και αλλαντοποιίας δεν αντέχουν να πληρώνουν κτηνιατρικά υγειονομικά τέλη για κάθε ζώο, και το ίδιο αφορά και τα 2€/100kg για κτηνιατρικό έλεγχο καθώς και το 0,2% μηνιαίως επί των αγορών υπέρ του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. Σε όλα αυτά οι συντάκτες της επιστολής προσθέτουν και την επιπλέον αμοιβή λογιστών για αποστολή ισοζυγίων κάθε μήνα «όταν το Υπουργείο Οικονομικών μας υποχρεώνει να δίνουμε το ισοζύγιο μια φορά το χρόνο».

Η Ένωση των εμπόρων κρέατος Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας υπενθυμίζει ότι έχει κινηθεί από την Ε.Ε. διαδικασία παράβασης για την εισφορά 0,2% υπέρ του ΕΛΟΓΑΚ και καταλήγει σημειώνοντας ότι η δύσκολη συγκυρία, κατά την οποία πέφτουν δραματικά οι πωλήσεις, δεν επιτρέπει επιπλέον φόρους.

You might also like