Και νέα απάντηση της Γ.Γ. Εμπορίου για τις προσφορές κιμά

Νέα απάντηση στις καταγγελίες σχετικά με τις προσφορές κιμά από αλυσίδα υπερκαταστημάτων που έκανε το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Μεσσηνίας έστειλε η υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. Να θυμίσουμε ότι η καταγγελία του σωματείου που είχε γίνει λίγες μέρες μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και μέσω της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Μεσσηνίας είχε φθάσει στη ΓΓΕ, έκανε λόγο μεταξύ άλλων και για «παραπλάνηση του καταναλωτή» επειδή η προβαλλόμενη συσκευασία ήταν βάρους μισού και όχι ενός κιλού.

Στη νέα απάντησή της η υπηρεσία επικαλείται το κεφάλαιο περί προωθητικών ενεργειών της Αγορανομικής Διάταξης 7/2009, όπως έχει τροποποιηθεί από την Α.Δ. 5/2011, όπου αναφέρεται σαφώς ότι «το οικονομικό όφελος του καταναλωτή από την προωθητική ενέργεια πρέπει να είναι εμφανές, να προκύπτει άμεσα και επαγωγικά και να απεικονίζεται σε κάθε πινακίδα λιανικής πώλησης και σε κάθε άλλη μορφή εμπορικής πρακτικής, συμπεριλαμβανομένης και της με οποιοδήποτε τρόπο διαφήμισης».

Επίσης ότι πρέπει «επί της πινακίδας λιανικής πώλησης (να) αναγράφεται υποχρεωτικά, εκτός από την τιμή πώλησης του προωθούμενου προϊόντος και η τιμή ανά μονάδα μέτρησης πριν και μετά την προωθητική ενέργεια».

Το σημείο της καταγγελίας των κρεοπωλών της Μεσσηνίας, το οποίο ακόμη δεν έχει απαντηθεί, είναι αν υπάρχει η κατηγορία «ανάμικτος κιμάς».

You might also like