Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΟ

Αποσύρθηκε τελικά από την κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό Δήμητρα. Η απόσυρση έγινε χθες Δευτέρα (26/3) στην ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου. Αιτία η αδυναμία να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την υπερψήφισή του.

Όπως είχε γράψει ήδη το www.meatplace.gr η εκφρασμένη πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο άφησε εκτεθειμένη την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το ΠΑΣΟΚ ως γνωστό έχει απολέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά τις αποχωρήσεις και τις διαγραφές βουλευτών του. Η πρόθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο δεν αρκούσε για να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών. Στη συζήτηση τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ) επέμειναν στην αρνητική τους θέση, ενώ ο μέχρι πρόσφατα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστ. Ροντούλης έθεσε εκ μέρους του ΛΑΟΣ και θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Αυτή η εξέλιξη ανάγκασε τον υπουργό ΑΑ&Τ Κ. Σκανδαλίδη να αποσύρει άρον-άρον το νομοσχέδιο, το οποίο λογικά παραπέμπεται για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές. Η απόσυρση του νομοσχεδίου έχει ως συνέπεια να παραμένει με προσωρινή διοίκηση ο νέος Οργανισμός, δημιουργώντας ένα κενό στις λειτουργίες των τεσσάρων καταργημένων πλέον οργανισμών από τους οποίους δημιουργήθηκε.

Η αλήθεια είναι ότι η Ν.Δ., από την αρνητική τοποθέτηση της οποίας προκλήθηκε η απόσυρση του νομοσχεδίου, δεν έχει ξακαθαρίσει τι πρόκειται να κάνει με το νέο Οργανισμό, αν και εφόσον λάβει την πλειοψηφία στις επερχόμενες εκλογές.

You might also like