Η διαδρομή του ελληνικού κρέατος σε ένα πρότυπο ελέγχου

Στα μέσα Μαΐου σε ξενοδοχείο της Καστοριάς αναμένεται να γίνει η επίσημη παρουσίαση του προτύπου «Ελεγχόμενη Ποιοτική Διαδρομή Ελληνικού Κρέατος». Πρόκειται για ένα ιδιωτικό πρότυπο ελέγχου όλης της διαδρομής του νωπού κρέατος από τη φάρμα μέχρι το ράφι, καθώς και των παρασκευασμάτων και των αλλαντικών που προέρχονται από τη μεταποίησή του. Αναπτύχθηκε από την επιστημονική ομάδα της SCG Ltd και πληροί όλες τις απαιτήσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, όπως επίσης και του διεθνούς προτύπου ISO 22000 διασφαλίζοντας έτσι ότι τα προϊόντα που φθάνουν στον καταναλωτή είναι υψηλής ποιότητας, ασφαλή και υγιεινά.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές της, η «Ελεγχόμενη Ποιοτική Διαδρομή Ελληνικού Κρέατος» σημαίνει ότι ο καταναλωτής αγοράζει προϊόντα που παράγονται αυστηρά και μόνο από ελληνικό φρέσκο κρέας. Αυτό διασφαλίζεται από την εποπτεία όλης της αλυσίδας του κρέατος. Ο έλεγχος ξεκινά από τη φάρμα με την επιλογή ζώων υψηλών αποδόσεων, συνεχίζεται στο σφαγείο, τη μονάδα επεξεργασίας και παραγωγής, τη διακίνηση με την αυστηρή παρακολούθηση της αλυσίδας ψύξης και τέλος στα σημεία λιανικής πώλησης. «Με τον τρόπο αυτό το αποτέλεσμα που θα φθάσει στο πιάτο είναι το καλύτερο δυνατό», λέει στο meatplace.gr ο Νίκος Κασαλιάς, επικεφαλής της εταιρείας που δημιούργησε το πρότυπο.

Σήμερα η «Ελεγχόμενη Ποιοτική Διαδρομή Ελληνικού Κρέατος» ήδη εφαρμόζεται στα σούπερ μάρκετ ΥΠΕΡ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ που δραστηριοποιούνται σε όλους τους νομούς της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας, και θα εφαρμοστεί σε τοπικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. «Η πρώτη αυτή εφαρμογή έχει αφήσει ικανοποιημένους τους παραγωγούς, ανέστησε επίσης ένα σφαγείο και μια μεταποιητική μονάδα, ενώ επίσης εγγυάται στον καταναλωτή την ποιότητα και την ασφάλεια. Μετά τη Δυτική Μακεδονία, όπου το εφαρμόσαμε ήδη στα ΥΠΕΡ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ, ξεκινάμε και για άλλες περιφέρειες της χώρας, μια και είναι φανερό ότι αυτό το πρότυπο μπορεί να στηρίξει και να δώσει νέες προοπτικές σε ελληνικές τοπικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ», σημειώνει ο κ. Κασαλιάς.

You might also like