Με βεβαίωση επιμελητηρίου η εγγραφή στο Μητρώο Εμπόρων

Από όλα τα δικαιολογητικά που απαιτεί ο νόμος, τελικά μόνο η βεβαίωση εγγραφής στο τοπικό επιμελητήριο είναι απαραίτητη για να εγγραφεί κάποιος στο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων. Αυτό αναφέρει έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που έχει σταλεί στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται το εξής: «Η αίτηση εγγραφής στο Ενιαίο Μητρώο Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών αποτελεί ταυτόχρονα και υπεύθυνη δήλωση και δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών εκτός από την βεβαίωση εγγραφής σας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο».

Να θυμίσουμε ότι η εγγραφή στο Μητρώο είναι υποχρεωτική για φυσικά και νομικά πρόσωπα (Ν. 3955/20-4-2011). Τα στοιχεία του Μητρώου θα είναι προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο μέσα από τον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα περιλαμβάνουν την έδρα δραστηριότητας του εμπόρου, το Α.Φ.Μ., την επωνυμία, το τηλέφωνο και τον Κ.Α.Δ. (Κωδικός Αριθμος Δραστηριότητας) που έχει δηλωθεί.

You might also like