Συνάντηση Μαραβέγια με Πεβερέτο

Με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ), Παναγιώτη Πεβερέτο συναντήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, στο πλαίσιο του κύκλου συναντήσεων που έχει ξεκινήσει με επαγγελματικές οργανώσεις των αγροτών.

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ενημέρωσε τον Υπουργό για ζητήματα της ΚΑΠ και ειδικότερα για το θέμα των ειδικών δικαιωμάτων που ενδιαφέρει τους έλληνες κτηνοτρόφους, όπως και για την επαναφορά της ενίσχυσης για την αναβάθμιση της ποιότητας του γάλακτος και τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος.

Επιπλέον, ο κ. Πεβερέτος ζήτησε από τον Υπουργό να υπάρξει συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το Υπουργείο Οικονομικών σε ό,τι αφορά στη δανειοδότηση των κτηνοτρόφων, ενώ σχετικά με το νόμο για την κτηνοτροφία τόνισε ότι εκκρεμεί η ρύθμιση ορισμένων ζητημάτων.

Ο Υπουργός, κατά τη συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΕΚ, είπε μεταξύ άλλων ότι: «Αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη δυσκολία στην οποία βρίσκεται η ελληνική κτηνοτροφία. Υπάρχει η βούληση να συνεργαστούμε με τους εκπροσώπους της για όλα τα θέματα προκειμένου να βοηθήσουμε στην επίλυσή τους, δεδομένου ότι ο κλάδος αυτός αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στη χώρα μας».

You might also like