Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας

To 2ο φεστιβάλ γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα διοργανώνει το Eμπορικό Τμήμα-UBIFRANCE της Γαλλικής Πρεσβείας, το ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport και το Ελληνο-Γαλλικό Λύκειο Eugène Delacroix. Το φεστιβάλ που γίνεται υπό την αιγίδα της γαλλικής πρεσβείας διαρκεί ένα μήνα – από 21 Μαΐου έως 21 Ιουνίου 2012 και φιλοξενείται στο χώρο του ξενοδοχείου Sofitel στο Αεροδρόμιο Αθηνών.

To πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μενού γαλλικής κουζίνας, οινογνωσία, επαγγελματική έκθεση τροφίμων, κρασιών και σαμπάνιας, ατελιέ γεύσεων, σεμινάριο γαλλικής ζαχαροπλαστικής, αλλά και λογοτεχνική εκδήλωση «café littéraire» με την παρουσία γαλλίδας συγγραφέα, καθώς και φιλανθρωπική βραδιά.

Η μίνι έκθεση γαλλικών τροφίμων, ποτών και προϊόντων arts de la table θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30/5 στην αίθουσα Καλλιστώ του Sofitel και απευθύνεται σε επαγγελματίες.

μενού γαλλικής κουζίνας εκτός από τα εστιατόρια του Sofitel «Καράβι» και «Μεσογαία», όπου θα προσφέρονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε αυτό το χρονικό διάστημα, θα προβληθούν και σε επιλεγμένα εστιατόρια της Αθήνας όπως ΣΠΟΝΔΗ, L’ABREUVOIR, EAT AT MILTON’S από την Δευτέρα 04 Ιουνίου έως την Κυριακή 10 Ιουνίου.

Την εβδομάδα 11 με 16 Ιουνίου επίσης η Sopexa Hellas διοργανώνει εβδομάδα γαλλικών γεύσεων στα καταστήματα Carrefour Planet στο Γέρακα και στα Carrefour σε Άλιμο, Μαρούσι και Θεσσαλονίκη (Μακεδονία).

You might also like