1ο Φόρουμ Ελληνογαλλικής Κτηνοτροφικής Συνεργασίας

Tην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ της γαλλικής και της ελληνικής βοοτροφίας φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει το 1ο Φόρουμ Ελληνογαλλικής Κτηνοτροφικής Συνεργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου. Το Φόρουμ που αποτελεί πρωτοβουλία της Γαλλικής Διεπαγγελματικής Ζώντων Ζώων και Κρέατος, έχει τη στήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Γαλλίας και οργανώνεται από την εταιρεία Sopexa Hellas.

Κεντρικό θέμα του φόρουμ αποτελεί η διερεύνηση του πλαισίου μιας επιτυχημένης διακρατικής συνεργασίας που θα μπορούσε να δώσει νέα δυναμική στην ελληνική κτηνοτροφία. Ειδικότερα, μερικά από τα θέματα που θα αποτελέσουν αντικείμενο της συζήτησης είναι:

  • Η γαλλική βοοτροφία, η διάρθρωση της προσφοράς, οι παραγωγικές δυνατότητες, τεχνογνωσία, στατιστικά
  • Οι δυνατότητες που προσφέρει η νέα ΚΑΠ για την ανάπτυξη της βοοτροφίας
  • Η ελληνική βοοτροφία η διάρθρωση της προσφοράς, οι παραγωγικές δυνατότητες, ανάγκες και εμπόδια
  • Oι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνογαλλικής συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την εισήγησή του ο κύριος Yves Berger, Γενικός Διευθυντής της Διεπαγγελματικής Ζώντων Ζώων και Κρέατος Interbev, κατόπιν του εντόνου ενδιαφέροντος που εκφράστηκε από την ελληνική πλευρά θα επικεντρωθεί στην ανάλυση και τη λειτουργία της γαλλικής διεπαγγελματικής, αλλά και στον σημαίνοντα ρόλο της στην ανάπτυξη του κλάδου. Στόχο αποτελεί η μεταφορά πολύτιμης τεχνογνωσίας, ιδιαίτερα σήμερα που οι φορείς του κλάδου στην Ελλάδα εργάζονται για την ίδρυση μιας αντίστοιχης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος στη χώρα μας.

Μεταξύ των ομιλητών που θα φωτίσουν τις διάφορες πλευρές του ζητήματος είναι οι κύριοι Hugues Beyler, Γενικός Διευθυντής της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ζώντων Ζώων, Ανδρέας Γεωργούδης, καθηγητής γενετικής βελτίωσης Αγροτικών Ζώων Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ, Ελευθέριος Γίτσας, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Χάρης Πανταζής, από την Ένωση Αντιπροσώπων Κρέατος, ενώ θα υπάρξει και παρουσία από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της χώρας μας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Κατερίνης, διευθυντής σύνταξης του περιοδικού Meat Place.

Το Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Callisto II του ξενοδοχείου Sofitel και απευθύνεται σε επιχειρηματίες του κλάδου, εκπρόσωπους κτηνοτροφικών μονάδων, επιχειρήσεις που ασχολούνται με την εμπορία ή τη διακίνηση ζώντων ζώων, επιστήμονες, κρατικούς και συλλογικούς φορείς και που ασχολούνται με την κτηνοτροφία.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την Sopexa Hellas, Ρομίνα Τζαρέλλα, 210 6891624 και 6940 77 60 32

You might also like