Εντατικοποίηση των ελέγχων για τη λύσσα ζήτησε ο Χαρακόπουλος

Για την πορεία του προγράμματος επιτήρησης της λύσσας ενημερώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Δ/νσης Κτηνιατρικής προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος επιτήρησης της λύσσας.

Ο κ. Χαρακόπουλος έδωσε εντολή για την πιστή εφαρμογή του υφιστάμενου  προγράμματος επιτήρησης και καταστολής της νόσου που εφαρμόζεται σήμερα σε όλη την Επικράτεια. Παράλληλα ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα για την  αποφυγή εισόδου στο Ελληνικό έδαφος μολυσμένων ζώων συντροφιάς από τις γειτονικές χώρες όπου ενδημεί η νόσος.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός έδωσε εντολή για την επίσπευση της κατάρτισης του προγράμματος εμβολιασμού των αλεπούδων που αποτελεί και τον κύριο τρόπο αντιμετώπισης της νόσου. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα για την εξάλειψη της λύσσας  συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η σχετική απόφαση 2012/761/ΕΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημοσιεύτηκε στις 8/12/2012 και προβλέπει  χρηματοδοτική συνεισφορά έως 1.000.000 ευρώ.

You might also like