Meat Place Tour: Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την 1η ημερίδα

Θερμή υποδοχή επεφύλασσε η Ξάνθη στο πρώτη εκπαιδευτική ημερίδα του Meat Place Tour, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην πόλη στο πλαίσιο μιας σειράς ημερίδων, που πρόκειται να υλοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα και τις διοργανώνει το περιοδικό για την αγορά κρέατος Meat Place.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Z Palace” και η αίθουσα συνεδριάσεων γέμισε ασφυκτικά από τους 160 συμμετέχοντες – επαγγελματίες του χώρου και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης και τελούσε υπό την αιγίδα της Ανατολικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης (Α.Μ.Θ.).

Η περιφέρεια Α.Μ.Θ. στη 2η Meat Days

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «παρών»έδωσαν ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Αριστείδης Γιαννακίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης, οι οποίοι χαιρέτισαν την προσπάθεια και δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν έμπρακτα όντας παρόντες και στην 2η διοργάνωση της έκθεσης Meat Days που θα πραγματοποιηθεί στις 2- 3 -4 Νοεμβρίου του 2013.

Με την παρουσία τους απέδειξαν για άλλη μια φορά το πόσο σημαντικό είναι για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να συμμετέχει σε ανάλογες διοργανώσεις που αναδεικνύουν τα τοπικά και όχι μόνο προβλήματα αλλά και τη δυναμική και τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχουν οι τοπικές επιχειρήσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η περιφέρεια είχε χρηματοδοτήσει την παρουσία των τοπικών επιχειρήσεων αλλαντοποιίας για να συμμετάσχουν στην 1η έκθεση Meat Days 2012 που υλοποιήθηκε περασμένο φθινόπωρο.

Εκεί οι επιχειρήσεις Παπαδόπουλος Απόστολος & Σία ΟΕ, Κόσμος ΑΕ και Σαρήμπογιας ΑΕ είχαν διαπρέψει με την παρουσία τους και τα προϊόντα τους συμμετέχοντας στην 1η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με Βάση το Κρέας και Ελληνικών Κρεατοσκευασμάτων. Για το λόγο αυτό βραβεύτηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας από τον περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλίδη. Στην ημερίδα συμμετείχε επίσης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών κ. Θωμάς Χαρίσης, ο οποίος τοποθετήθηκε σε όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου κρεοπωλών Ξάνθης κ. Γιώργος Μπατζακίδης στο χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αθρόα προσέλευση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του κρέατος και για το ενδιαφέρον που έδειξαν έμπρακτα και με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι της περιφέρειας.

Το «παρών» όμως έδωσαν και οι υπόλοιποι νομοί της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης δια μέσου των προέδρων: Παρευρέθηκαν, δηλαδή, όλοι οι πρόεδροι των Σωματείων κρεοπωλών της Περιφέρειας, δηλαδή, της Δράμας, της Καβάλας, της Ροδόπης και του Έβρου.

Θεματολογία

Η ημερίδα ξεκίνησε με την παρουσίαση της 2ης διοργάνωσης της έκθεσης κρέατος MEAT DAYS 2013, από τον κ. Αντώνη Μοσχονίδη, marketing director της διοργανώτριας εταιρείας o.mind Creatives.

Τα βασικά θέματα που αναπτύχθηκαν στο πρώτο μέρος της ημερίδας ήταν οι νέες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις και οι αλλαγές που φέρνουν, με εισηγητή τον κ. Νίκο Κασαλιά, κτηνίατρο -μικροβιολόγο, διευθυντή του ΣΠΑΚΒΕ (Σύλλογος για την Προστασία και Ανάπτυξη της Ελληνικής Παραγωγής, Εμπορίας και Μεταποίησης Κρέατος Β. Ελλάδος) καθώς και ο νέος Κώδικας Τροφίμων & Ποτών και πιο συγκεκριμένα η Νομοθεσία για το κρέας και τα προϊόντα του καθώς και δράσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του κλάδου. Το θέμα ανέπτυξε ο κ. Ιωάννης Αμβροσιάδης, καθηγητής Κτηνιατρικής Α.Π.Θ.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν προτάσεις νέων τεχνολογιών και εξοπλισμών για τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Ο κ. Ντίνος Μάτσος, υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας Multivac Hellas παρουσίασε το θέμα«Συσκευασία κρέατος:Τεχνολογία και εφαρμογές» και στη συνέχεια ο κ. Σωτήρης Ράγκος, υπεύθυνος πωλήσεων της εταιρείας Bizerba Hellas ανέπτυξε το θέμα«Νέες τεχνολογίες και καινοτομία, το όπλο σας στην κρίση». Για την«Οργάνωση επιχειρήσεων με σύστημα ERP» μίλησε ο κ. Γιώργος Κακαβάς, γενικός διευθυντής της εταιρείας Biztec computer sience inovations και ακολούθως η κ. Βιολέττα Πιλάλη, υπεύθυνη Ποιοτικού Ελέγχου της εταιρείας Α.Motors X. Πιλάλης Α.Β.Ε.Ε. αναφέρθηκε στη«Συντήρηση τροφίμων – Ψυκτικοί θάλαμοι και εξοπλισμός». 

Το θέμα «Ελεγχόμενη ποιοτική διαδρομή Ελληνικού κρέατος. Ένα πρότυπο το οποίο ενώνει τον πρωτογενή τομέα με το πιάτο του καταναλωτή» παρουσίασε λίγο πριν ολοκληρωθεί η ημερίδα ο κ. Νίκος Κασαλιάς.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων, οι οποίοι έθεσαν ερωτήσεις σχετικά με τα θέματα που παρουσιάστηκαν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημερίδας.

Τέλος, να αναφερθεί ότι η παρακολούθηση ήταν δωρεάν και οι συμμετέχοντες έλαβαν μετά το πέρας της βεβαίωση παρακολούθησης.

Ικανοποίηση

Η προσέλευση ικανοποίησε ιδιαίτερα τους υπεύθυνους του περιοδικού Meat Place και τους έδωσε δύναμη αλλά και μια πρώτη εικόνα για την ανταπόκριση που πρόκειται να έχουν και οι επόμενες ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν με χρονική σειρά στην Τρίπολη, στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στα Ιωάννινα, στην Κοζάνη, στην Λάρισα και στην Κρήτη.

Ευχαρίστησαν θερμά για την υποδοχή και την φιλοξενία τόσο τη διοίκηση του Σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης όσο και τους εκπροσώπους της περιφέρειας και τόνισαν ότι θα συνεχίσουν ακάθεκτοι να επισκέπτονται τις πόλεις της χώρας μας με σκοπό την ενημέρωση των επαγγελματιών και την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων τους.

You might also like