Πρόγραμμα Ημερίδας Meat Place Tour Θεσσαλονίκης
MEAT PLACE TOUR
3 ος Σταθμός Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Κυριακή 10 Μαρτίου 2013
Στο πλαίσιο της έκθεσης Detrop
HELEXPO – ΔΕΘ
10.00 π.μ.
Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός»
Αίθουσα Α
10:00 Προσέλευση
10:20 – 10:30
Άνοιγμα ημερίδας:
Θεόδωρος Δημητριάδης, Διευθύνων σύμβουλος o.mind Creatives και εκδότης περιοδικού Meat Place.
10:30 – 10:50
Χαιρετισμοί επισήμων:
– Απόστολος Τζιτζικώστας,Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
– Γεώργιος Τσαμασλής, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης
– Θεόδωρος Σουμπάσης, Πρόεδρος HELEXPO
– ΔΕΘ – Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
10:50 – 11:00
Παρουσίαση της 2ης διοργάνωσης της έκθεσης κρέατος MEAT DAYS 2013. Αντώνης Μοσχονίδης, Marketing Director o.mind Creatives.
11:00 – 11:10
Βράβευση των εταιρειών Άρτεμις Εκτροφείο Πτερωτών Θηραμάτων, Έδεσμα ΑΕΒΕ, Μπόρας Ζ. & Σία ΟΕ, Φαέθων ΑΒΕΕ, Φάρμα Φωτιάδη και Σάλτσα Μπαρ Ένα ΑΕ, που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συμμετείχαν στην 1η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών προϊόντων με βάση το κρέας , “Βραβεία Ποιότητας Meat Days 2012”.
1ο Μέρος
Αλλαγές που επιφέρει η Νομοθεσία στον κλάδο του κρέατος.
Ευκαιρίες και προκλήσεις.
11:10 – 11:30
«Οι απαιτήσεις του νέου Κώδικα Τροφίμων για τα κρεοπωλεία και τις βιομηχανίες». Ιωάννης Αμβροσιάδης, Καθηγητής Κτηνιατρικής Α.Π.Θ.
11: 30 – 11:50
«Νέες Υγειονομικές και Αγορανομικές Διατάξεις για τα κρεοπωλεία» Νίκος Κασαλιάς, Κτηνίατρος – Μικροβιολόγος, Διευθυντής ΣΠΑΚΒΕ.
Κλείσιμο 1ου μέρους
11:50 – 12:10 Διάλειμμα
2ο Μέρος
Έρευνες, marketing, τεχνολογίες για τη βιομηχανία
κρέατος και τη λιανική πώληση
12:15 – 12:30
«Έρευνα αγοράς που αφορά στην κατανάλωση αλλαντικών στην Ελλάδα». Interview– SCG ltd. Δημήτρης Βασιλειάδης, επιστημονικός υπεύθυνος της εταιρείας Interview.
12:30 – 12:45
«Σύγχρονη οργάνωση από την παραλαβή μέχρι τη διάθεση» Γιώργος Κακαβάς, Γενικός διευθυντής της εταιρείας Biztec computer science innovations.
12:45 – 13:00
«Νέες τεχνολογίες και καινοτομία, το όπλο σας στην κρίση» Θεόδωρος Αλεξόπουλος, διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας Bizerba Hellas.
13:00 – 13:15
«Συντήρηση τροφίμων – Ψυκτικοί θάλαμοι και εξοπλισμός». Βιολέττα Πιλάλη, υπεύθυνη Ποιοτικού Ελέγχου της εταιρείας Α.Motors X. Πιλάλης Α.Β.Ε.Ε.
13:15 – 13:30
«Ελεγχόμενη ποιοτική διαδρομή Ελληνικού κρέατος. Ένα πρότυπο το οποίο ενώνει τον πρωτογενή τομέα με το πιάτο του καταναλωτή». Νίκος Κασαλιάς, εταιρείες SCG και FTS.
13:30 – 14:00
Συμπεράσματα & ερωτήσεις για 1ο και 2ο μέρος εισηγήσεων.
14:00
Κλείσιμο ημερίδας
Μετά το πέρας της ημερίδας θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Διοργάνωση: Περιοδικό Meat Place
Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
& της HELEXPO – ΔΕΘ
& με την ευγενική υποστήριξη του ΣΠΑΚΒΕ
(Σύλλογος Προστασίας και Ανάπτυξης της Ελληνικής παραγωγής-εμπορίας-μεταποίησης Κρέατος Βορείου Ελλάδος)
Χορηγοί οι εταιρείες: Φραγκούλης, Bizerba Hellas, Biztec, Coral Gas, Ktisissol Group, Mercedes Benz Ελλάς, SCG και FTS