Οι κρεοπώλες της Θεσσαλίας συναντήθηκαν στο 7ο Meat Place Tour

Άλλη μια ημερίδα που διοργάνωσε η εταιρεία o.mind Creatives και το περιοδικό για την αγορά κρέατος Meat Place στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Την Κυριακή 26 Μαΐου το πρωί οι κρεοπώλες της Λάρισας προσήλθαν στο Επιμελητήριο της πόλης, όπου διεξήχθη η 7η εκπαιδευτική ημερίδα που στόχο είχε να ενημερώσει τους εκπροσώπους του κλάδου και τους επαγγελματίες για όλες τις νέες νομοθεσίες που αφορούν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Συντεχνίας Κρεοπωλών Λάρισας κ. Χρήστος Πάσχος, ο πρόεδρος του τμήματος Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Λάρισας κ. Δημήτριος Καντάς και ο πρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Ιωάννης Μπούρας.

Εκ μέρους της εταιρείας o.mind Creatives τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο κ. Δημήτρης Μιχαλόχρηστας, Διευθυντής Πωλήσεων ενώ στη συνέχεια ο κ. Αντώνης Μοσχονίδης, Marketing Director της εταιρείας παρουσίασε στο κοινό τη θεματολογία και τους στόχους της 2η διοργάνωσης της έκθεσης Meat Days 2013 που θα πραγματοποιηθεί στις 19,20 & 21 Οκτωβρίου στο Metropolitan Expo, στα Σπάτα Αττικής.

Το πρώτο μέρος της ημερίδας άνοιξε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αλέξανδρος Γκόβαρης, ο οποίος παρουσίασε τις απαιτήσεις που φέρει ο νέος Κώδικας Τροφίμων για τα κρεοπωλεία και τις βιομηχανίες. Στη συνέχεια ο κ. Νίκος Κασαλιάς, κτηνίατρος-μικροβιολόγος, Διευθυντής του ΣΠΑΚΒΕ αναφέρθηκε στις νέες Αγορανομικές και Υγειονομικές Διατάξεις για τα κρεοπωλεία και στα νέα δεδομένα για τη λιανική πώληση κρέατος.

Στο β΄μέρος που είχε τίτλο «Το παραδοσιακό κρεοπωλείο του μέλλοντος και η προοπτική του κλάδου των κρεοπωλών οι εταιρείες-χορηγοί της ημερίδας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για τον εκσυγχρονισμό των παραδοσιακών κρεοπωλείων.

Ο κ. Ιωάννης Γ. Ξανθάκος, Τεχνικός Σύμβουλος της εταιρείας TOPIGS Hellas ανέπτυξε το θέμα «Η TOPIGS δημιουργεί προστιθέμενη αξία στην εγχώρια παραγωγή», ο κ. Γιώργος Κακαβάς, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Biztec computer science innovations παρουσίασε τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των κρεοπωλείων, ο κ. Σωτήρης Ράγκος, Υπεύθυνος τμήματος πωλήσεων της εταιρείας Bizerba Hellas ανέπτυξε τις νέες προτάσεις της για το παραδοσιακό κρεοπωλείο και πώς αυτό μπορεί να έρθει πιο κοντά στο σύγχρονο καταναλωτή, ο κ. Ντίνος Μάτσος, Υπεύθυνος Πωλήσεων της εταιρείας Multivac παρουσίασε το θέμα «Συσκευασία κρέατος: Τεχνολογία και εφαρμογές» και τέλος ο κ. Νίκος Κασαλιάς, εκ μέρους των εταιρειών SCG και FTS μίλησε για την «Ελεγχόμενη ποιοτική διαδρομή του Ελληνικού κρέατος, ένα πρότυπο το οποίο ενώνει τον πρωτογενή τομέα με το πιάτο του καταναλωτή.Επίσης παρουσίασε μια λεπτομερή έρευνα για την κατανάλωση αλλαντικών στην Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και προβληματισμούς και ξεκίνησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις δυνατότητες αναβάθμισης των παραδοσιακών κρεοπωλείων και τα περιθώρια βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των επαγγελματιών του κλάδου.

Το περιοδικό Meat Place θα είναι πάντα στο πλευρό τους και θα τους ενημερώνει για όλα όσα διαδραματίζονται γύρω από το χώρο του κρέατος, της ζωικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την παρουσία τους και τη δυναμική συμμετοχή τους στην ημερίδα.

You might also like